dilluns, 19 de març del 2012

Si a la meva mà estes.......


Les coses dolentes s’han de saber, no saber-les no ens comporta cap benefici i si un efecte positiu que ens fa estar alerta i preparats per el que pugui passar.
Però si comptem que el que necessitem es tirar endavant amb optimisme, ser creatius, tenir caràcter emprenedor, deslliurar-nos de mal humor i estar sempre somrients; necessitem escoltar coses bones i positives. És per això que si a la meva mà estes, donaria ordres perquè cada dia es fes un Bones Notícies per televisió, internet i radio. Perquè estic una mica tip de només escoltar males notícies i que es doni tant poca importància a les coses bones, perquè dic jo que n’hi deuen haver, segur, i moltes més de les que ens volen fer creure.
Perquè hem de posar en  lletra petita un naixement i amb majúscules una mort? Perquè un divorci ocupa una portada i un casament un raconet de res? Perquè una ERO va just a primera plana i una empresa que creix passa desapercebuda?  Perquè repetim tantes vegades les males noticies i les bones amb un cop n’hi ha prou?....i prous perquè....que ja semblo un altre personatge “negativo”.
Cada dia veig milers de persones que van  a treballar, potser en serien moltes més si deixéssim de ser tant alarmistes i repetir-ho tantes vegades cada dia. La gent quan agafa confiança dóna molt més de sí. Potser és que ens tenen just on els convé, en un racó i acollonits.
Senyors periodistes, la gasolina va molt malament per apagar el foc...........

22 comentaris:

Pakiba ha dit...

Garbi, cuanta raó amb el teu escrit, si la vida no ens la compliquesin tant segur que serien més optimistes,però jo crec que els hi convé tenirnos a tots una mica acollonits perque no veien els ells fan .Per tan tenin que plantar cara i lluitar amb una sonrisa.

Sergi ha dit...

Ben vist. Jo penso que està molt clar que els interessa tenir-nos acollonits. La gent espantada i preocupada no pensa tant. És una bona arma, tu no et sortiràs de la pauta si no ho veus clar, i com ho has de tenir clar si a les notícies et diuen dia sí, dia també, que el món està a punt d'ensorrar-se? Ni cas. A creure en les coses positives, i com deia aquell 'al loro, que no estamos tan mal!'.

Carme Rosanas ha dit...

Sí, senyor, Joan, tens tota la raó... Hi ha moltes notícies que no és que siguin veritat o no en siguin sinó que creen la veritat que expliquen... que explicant-les un i altre cop, fan que la gent se les cregui i actui com si fossin veritat i acaben sent veritat. Això passa cada dia.

sa lluna ha dit...

Vols dir que encara queden periodistes honests, són informatius o "xous"?...pendents només del index d´audència.
No interessa dir la veritat, ni explicar coses alegres, així ens tenen on volen.

Voleu una bona nova?
Ja plou per Mallorca!!
Dolços somnis.

Joana ha dit...

Realment estem en una espiral negre, ben negre.
Per aquest motiu quan tenim una bona nova l'hem d'escampar!

GEMMA ha dit...

Tens tota la raó, manquen colors vius, a veure si la primavera els encomana la seva saturada empenta colorista.

Bon dimarts, Joan.

Anònim ha dit...

Tens raó, les males notícies eclipsen les bones, però haver-hi, n'hi ha. Per cert, avui comença la primavera, molt millor que la "primaderisc"!!!

Anna ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu. Ha arribat un punt que ja no faig ni cas a les notícies, total, sempre diuen el mateix 40 vegades i cada cop més alarmista.

jomateixa ha dit...

El meu germà i la meva cunyada treballen al TN comarques i sempre diuen que la notícia no és mai que un gos mossegui algú, és quan algú mossega un gos.
La veritat és que hem d'estar informats de tot, però més bones notícies no faria mal a ningú.

Joan ha dit...

No news, good news diuen aquells. I d'aquí que les úniques news siguin les dolentes...

Clidice ha dit...

Amb quatre males notícies fan un informatiu, si l'haguessin de fer de notícies bones duraria 24 hores. No fa cap mal allò positiu, si no emmascara la realitat. La gent confon positiu amb poca-solta, i així ens va.

Pep ha dit...

Es que hi ha gent que no canviarà mai, veuran sempre el got mig buit.
Jo sóc tan imaginatiu que fins i tot quan queda un dit en el cul del got, dic que està mig ple.
Diguem optimista ...
que vols que hi faci..
Salud.

Lucia Luna ha dit...

Si maco, tens molta rao, el problema son les persones, hi ha molt de lluç com dic jo, però afortunadament, jo almenys cada dia, passi el que passi, intento no contaminar.me, per no convertir-me en lo que desprecio :)
bon post! un peto positiu

Jordi ha dit...

I, permet' afegir, la gasolina va moooolt cara!

Tens tota la raó, però per desgràcia les notícies pels periodistes són desgràcies!

Dafne ha dit...

La por és la millor arma per fer trontollar i desgavellar el bon funcionament de qualsevol tasca, persona o fins i tot país. Ara volen sembrar el pànic per tenir la gent més fermada.
Ha arribat un punt que em fot angúnia sentir la ràdio, llegir els diaris o mirar la tele.

magazine.cat ha dit...

Per desgracia ven més una noticia dolenta que una bona, i tot el que veiem i llegim als mitjans de comunicació esta estudiat i dirigit per fer-mos veure i pensar el que ells volem :(

rits ha dit...

M'agrada el que dius, xq a més, durant els darrers temps m'han fitxat, tantes males notícies m'han tirat més avall en la meva visió, ja per si sola, pessimista. I no, hem de trobar les bones coses i esforçar-nos en elles. Celebrar les bones notícies, que és cert, hi són.

Assumpta ha dit...

Eeeeei, quina raó que tens!!! Aplaudiments!! :-))

La meva mare sempre ho diu "la bona gent no fa soroll"... i és que algú fa una animalada (pensem en els casos de corrupció) i vinga i vinga i dies i dies... Però la bona gent que fa la feina ben feta, què? d'això no se'n parla.

És cert que es passa una crisi, però tenir a tothom deprimit i capcot és totalment contraproduent per a sortir-ne. La frase "la gasolina va molt malament per apagar el foc" crec que ho resumeix perfectament!!

Carbassona ha dit...

Joan, jo també ho crec això que dius.
En començo a estar una mica cansada de que cada dia es parli del mateix, i amb aquest to tant pessimista.
Ànims a tots i endavant.

Assumpta ha dit...

Hola!! Entro així "per la cara", per donar-te una bona notícia hehehe... Encara que demà treballis, en XEXU dóna CINC DIES per encertar les preguntes del seu Joc!! A investigar!! ;-))

kweilan ha dit...

Jo també ho penso. Estem cansats de tantes males notícies. Només es valora tot el que és negatiu. Tens molta raó.

GAIA ha dit...

Tens moltíssima raó, sembla que ens recreem amb escoltar i explicar les coses dolentes i no donem importància a les bones