dilluns, 11 de juliol del 2011

I doncs, que voleu?

Fins a cert punt em fa gràcia la preocupació del nostre govern per l’economia submergida que tenim en el país, una costum que per el que veig va a l’alça.

No sé si s’han posat a pensar, ni que sigui per un moment, en que són ells mateixos qui s’han posat les pedres damunt la seva teulada, sembrant entre tots els humils pagadors d’impostos, perquè els que no són humils ja no en paguen, les poques ganes de pagar per res. La regle de tres ràpida a fer és molt simple: si tots aquests anys de bonança, en que s’han recaptat imposts a tort i a dret dilapidant-los en infraestructures que només aporten més despesa, ens han portat a endeutar-nos fins a no poder més, podem assegurar que els nostres diners han estat malbarats per no dir robats. Si el que s’ha fet no és rentable i a sobre s’ha fet sota crèdits dignes de la pitjor màfia, qui m’explica a mi on son els diners. Perquè no ens enganyem, la realitat és aquesta no tenim res, apart de deute que altre vegada haurem de pagar nosaltres.

Ara voleu i demaneu que la gent ús tingui confiança, que torni a pagar religiosament els seus imposts, però ho feu sota amenaça d’embargaments, perquè en el fons ja sabeu que la gent no és fia un pèl de vosaltres i que si ús tornen a posar diners als dits, no aniran on haurien d’anar.

M’agradaria, i ho dic seriosament, poder dir que estic encantat i orgullós de pagar el que em pertoca, en compte de fer-ho a la força. Això voldria dir que una gestió de confiança ens avalaria, mentrestant i per el que veig últimament, campi qui pugui.



12 comentaris:

Joana ha dit...

Crec que és el primer cop que no estic d'acord amb tu. Almenys no al 100%.
Si no complim, no podem exigir.
Una altre cosa és fer complir tot hom, i encara més als que més tenen.
Molta gent treballa en "negre" sense cap garantia ni salubritat ni seguretat social.
(Però discrepar no es dolent no?) :)

sargantana ha dit...

m'agrada l'escrit..
es pot dir mes alt..pero no mes clar!

Sergi ha dit...

Pagar impostos és una cosa necessària pel bé de tots, però en un país de pandereta com el nostre només serveix perquè s'enriqueixin alguns i s'inverteixin els diners en coses estúpides. Als països civilitzats pagues una picossada, però quan tens un problema mèdic tens assegurada l'atenció, tens facilitats perquè els teus fills vagin a guarderies i moltes avantatges. Si grates l'esquena del país, ell te'l grata a tu. Nosaltres no fem més que gratar l'esquena del nostre, i a nosaltres, quan confiats ensenyem les espatlles perquè ens gratin, el que fan és clavar-nos punyalada. Qui s'apunta a emigrar a Suècia o Noruega? Fot haver de deixar el teu país, però ja comencem a tenir els pebrots plens.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs sí, jo sí que estic d'acord i no pas perquè no vulgui pagar impostos, clar que n'hem de pagar! sinó perquè voldria pagar-los amb satisfacció de saber que fan coses bones pel país... que són útils, que serveixen... i no que els malgasten, els llencen i serveixen per pagar crèdits

lisebe ha dit...

Doncs pagar ho hem de fer, agradi o no es el que hem de fer, PERÒ sempre hi ha un PERÒ amb la satisfacció de que ho fem perque aixequem el pais que es el que toca, el que no m'agrada ( i m'aguanto) es haber de pagar el que els altres no fan que son un munt, i tampoc m'agrada que el "gos gras", es faci mes gras amb el que paguen les persones de bona fe. Es la pataleta, que sempre tinc quan veig els cotxes dels diputats i del gobern amen d'altres coses.

Petonets

rits ha dit...

m'ha agradat molt l'escrit. tb estic molt d'acord amb els comentaris. Calen els impostos però que es destinin eficientment i es recaptin de forma justa.

Eduard ha dit...

Realment el tema de l'economia submergida és quelcom molt greu i una ofensa per la gent honrada. Fa ja algun temps que vaig llegir una crónica periodística que explicaba d'una forma força verídica que a Espanya ens trobaven lluny dels quatre milions d'aturats ja que molts del que figuren com aturats treballen en negre.

Finestreta ha dit...

Però que no ho veus que és súper necessari que l'Ave arribi a Cáceres? És que se t'ha d'explicar tot eh... ;)

El porquet ha dit...

Com ja s'ha dit per aquí, per a que una societat funcioni, tal i com està muntada la paradeta, és necessari que existeixin impostos. Hi ha països que en paguen molt més que no pas nosaltres. No és que els faci excessiva il·lusió però llavors reben a canvi un munt de serveis socials i avantatges per a joves, maternitat etc. Nosaltres volem el mateix, però sense pagar tant. No, no. Així no funciona.

Ara bé, és cert que veient com molts i molts calers són llençats, quan no robats directament de les arques públiques, un es pregunta que s'està fent realment amb els diners que paguem religiosament a l'estat.

Els gestors públics, precisament per gestionar diner públic, haurien de tenir un sentit de la responsabilitat que, en massa ocasions, demostren tenir bastant oblidat.

Anònim ha dit...

No estic pas d'acord amb l'economia submergida, ho sento... Bon dia, garbí!

Guspira ha dit...

Els impostos s'han de pagar, però clar que pago a disgust quan veig que molts s'estan omplint les butxaques a costelles nostres! I per això, si sabés que són pel bé del país i no hi haguessin tants lladres els pagaria més a gust.
bon dia, garbi!

jomateixa ha dit...

Jo no vull marxar pas enlloc, i haurem de fer el que ens toqui... i quan ens fotin, doncs apa ens indignem i sant tornem-hi!