dimarts, 25 de gener del 2011

El cost de la cosa

Com a persona estalviadora que sóc, m’entesto a altes hores, a fer jo mateix i des de casa, una transferència internacional, utilitzant la virtualitat i aprofitant la globalització de la que tothom s’omple la boca.

Ràpid i fàcil, uns quans clics, introducció de dades i entrada de codis de confirmació.....però alerta...que passa aquí? estic fent una operació de cinquanta euros i el total és de setanta set. Vint-i-set euros de comissió? per cinquanta euros?, no pot ser, hauré fet alguna cosa malament, amb quaranta set anys aquestes coses ja passen...ja se sap la informàtica és dels joves. Demà ja aniré que m’ho facin....

Cap el banc de dret...bon dia i sense dir res, paper sobra la taula, transferència si us plau.....m’entretinc mirant, noia joveneta, molt guapa...teclejant......aixeca el cap i diu: Perdoni l’hi hauré de cobrar vint-i-set euros de la transferència, li carrego al mateix compte?, jo content d’estar a l’alçada de tanta joventut i bellesa....li dic: no gràcies...ja posaré els cinquanta euros dins un sobre i faré que els hi portin en mà...Croàcia no està pas tant lluny, amb el carnet jove i quasi trenta euros arribarem lluny...que passi molt bon dia.

On és aquest món promès?, que tot és viable via internet, que gràcies a la globalització, pots fer negocis i viatjar arreu del món tenint l’oficina a casa......

Tramitació del IBAN quinze euros.......TAXA de tràmit dotze euros......això em fa mala espina, jo per mi que aquest Iban i la Taxa.......tenen un rollet i deuen estar estalviant per comprar un piset, sinó no m’ho explico.

18 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Quina barra que tenen! No se m'acudeix dir cap altra cosa.

Agnès Setrill. ha dit...

Jo estic buscant una bona rajola per casa, per si mai puc estalviar, o començo a tocar diners...

kweilan ha dit...

Doncs jo també penso que és indecent, la veritat.

Sergi ha dit...

Com pot ser això? 27 euros? Però com tenen valor de cobrar això? Realment, sempre acabem pagant els mateixos.

Anònim ha dit...

La meva mare sempre deia: en sortir de casa, ja pots preparar diners... ar, sense sortir ni de casa! Aviat haurem de pagar pel dret a respirar.

Joana ha dit...

Un robatori permanent, totes!

magazine.cat ha dit...

Quins trons que tenen! Son uns impresentables. I nosaltres a callar i empassar.

Salut.

lisebe ha dit...

M'has deixat sense paraules..! Quina barra que tenen!
Només fa falta que et diguin aixeca las mans això es un atracament!!

Petonets

Joan ha dit...

L'estafa ha entrat a formar part de la nostra vida. I aquí no ha passat res. L'Iban i la Taxa no només tenen un rollet, sinó que són monàrquics i volen que els paguem un palau!

sànset i utnoa ha dit...

Ul curiós és que a alguns (més curiós encara: aquests "alguns" acostumen a ser els que més tenen) aquestes taxes no els venen a dir res...

*Sànset*

òscar ha dit...

A mi se'm cauria la cara de vergonya si hagués d'explicar aquestes taxes i comissions tan indecents.

Per sort no ho he de fer.

... ha dit...

A mi aquestes coses em treuren de polleguera, em posen de mal humor, em fan venir ganes de fer "kaleborroka" i cremar caixers, bancs, etc. Uff! El món està fatal!

http://www.youtube.com/watch?v=pHwkrW6WJWI

El porquet ha dit...

Ai garbi, amb les comissions hem topat! De despeses administratives, de gestió, del que sigui!

I has provat de comprar un bitllet de Vueling per internet? Espectacular. Compres el bitllet i després t'intenten fotre punyalades a cada cop de clic (que si maletes, que si tries seient, que si assegurança). Les pots anar esquivant totes fins que n'hi ha una que no te'n salves.... pagues amb targeta de crèdit??? òbviament que sí, que per això compro per internet... menja't una comissió!

Acabes la compra amb les mans alçades i cridant que això és un robatori!

Albanta ha dit...

Abussiu!!! més d'un 50%????

khalina ha dit...

Tenen molta cara amb les comissions! Vinga a inventar-se'n.

Sempre primer facilitats per treballar per internet, ells redueixen costos en temps, menys personal... i quan la gent ja s'ha acostumat, comissió al canto!

Cromlec ha dit...

El tema de les taxes es vergonyós. Has d'anar sempre molt en compte perquè sempre que poden te la foten ... per fer una transferència, per treure diners en un 4B en comptes de Servired, el manteniment del compte , etc..

De tot arreu es treuen comissions i taxes.

Malament anem i, amb la que esta caient, encara hi ha gent que fa negoci a costa dels demes.

_MeiA_ ha dit...

uffff!! vaya tela!!! colla de lladres!! però què s'han pensat??

Assumpta ha dit...

Quin fàstic!!... si jo digués ara el que penso... ufff... m'enfilo per les parets!!