dijous, 30 de setembre del 2010

Virtualitat cara

Ara que la nostre societat va cada vegada més encaminada a les compres a través de la web, per comoditat, perquè és més fàcil o no ho sé. Uns dels problemes, entre d’altres, és el cost de l’enviament del producte, que el venedor sap sobradament perquè el posa a la última pantalla, just abans de posar els números de la Visa. Si és un gran objecte potser no trobarem massa car l’enviament, però en el cas dels llibres et pots trobar de comprar un llibre que val el mateix el producte que els ports. No entenc, com portar un llibre de butxaca d’una banda a l’altre de la península (per no dir cap paraulota) ha de costar quasi cinc euros, això si, desprès de treure l’assegurança de pèrdua que serien dos euros més, i que afegit als del producte, estàs comprant un llibre de butxaca al preu d’un bon exemplar a la llibreria, que d’altre banda pagues i pots començar-lo a llegir.

Conseqüències? doncs que gent que comença a publicar alguna cosa, com és el meu cas, és troba amb, que sense guanyar-hi res, ja que el que es busca és divulgació, està oferint un producte molt car i que ningú o poca gent comprarà per l’excés de preu. Queda demostrat quan mires el número d’exemplars venuts, de molts n’hi ha un, suposadament l’autor.

Tan sols ens pot salvar l’ebook, cosa de moment de poca acceptació entre els usuaris lectors. En fi, és el que hi ha, això o gastar-s’hi una pasta llarga.

17 comentaris:

lisebe ha dit...

Doncs tens tota la raó jo he trobat una editorial a Barna que me'l edita,i ho prefereixo que fer-ho per Internet que qualsevol cosa costa quasi el doble..

Petonetsss

Sergi ha dit...

Però no només es dóna en les compres per internet. Jo faig algunes comandes a l'empresa i de vegades el producte que compres porta associat unes despeses de transport més cares que el propi producte. Sempre m'ha semblat vergonyós.

_MeiA_ ha dit...

A mi comprar per internet em fa bastant pal. Només ho faig quan li vull regalar un tipus de cine amb la meva parella i només la trobo a Bcn ciutat, com és el cas de Cameo. Però aquests, si fas una compra superior a X diners l'enviament és gratis.
O, comprar les entrades pels espectàcles (teatre, concerts...)

Però no, no m'agrada gaire comprar per internet.

Clidice ha dit...

És tan fàcil com anar-ho a buscar un mateix no? així t'estalvies les despeses de transport. Encara que, ben pensat, potser es multiplicarien per 100 si hi vas tu no? :)

Striper ha dit...

Jo si compro per internet es perque el preu sigui mes baix en global si no, no.

Pakiba ha dit...

A mi no m'agrada comprá per Internet,m'agrada anari a la botiga tria i remená, a més sempre penso que en tenen que estafar.

Paso per el teu bloc i en quedo.

Salutacions.

rits ha dit...

què dius que has publicat un llibre?

si que fan ràbia aquestes despeses, però de vegades t'ho posen taaaan fàcil..... que és difícil no caure a la temptació! i si es tracta de suposats oulets, tipus privalia, ja no et dic..... de quatre grapes!!!!

Marta ha dit...

Garbi
jo no compro mai per internet, pero aquesta setman volia fer una comanda de uns motllos per muffins que no trobo enlloc, pero que pasa, donc que tot i comprant un mun de motllos, donç em surt mes car els ports que que el maleits paperets, i que faig.....donç tindre que pagar i callar, ves per on.
I jo tambè vull saber aixo de que començas a publicar.......no ens pots deixar aixi, o es que es campanya de marqueting, ens posas la mel a la boca i.....ja picarem.


petonets, sempre

Anònim ha dit...

Jo no acotumo a comprar per intenet; fa ja un temps comprava productes congelas d'una cadena que ho fa així. Bé, algun billet d'avió... però els meus nanos són clients habituals, quan dius: s'hauria de comprar... ja els tens mirant els pros i els contres per la xarxa. També hem tingut males experiències.
Bon dia, Garbí.

sargantana ha dit...

a mi m'agrada tocar i remanar....
soc una desconfiada nata
ho sento
pero es ben cert que aixo no pasa nomes en les compres de la xarxa...ja te rao en xexu..(be...com casi sempre..jajja)
en fi...que tingueu un bon dia
que ja es divendres!!

GURMET ha dit...

Jo algun cop he comprat alguna cassola.

Anònim ha dit...

Jo he comprat alguns llibres per a internet a alguns amics que s'han fet l'autoedició a bubok i amb l'enviament inclòs crec que he pagat uns nou o deu euros.

Sí, la veritat és que tot aquest món de la publicació és complexe i hermètic.

una abraçada

Jordi ha dit...

La pela és la pela, noi! Per cert, què publiques? Aquella novel·la que vas escriure? Com es diu? Vinga, dona'ns informació!!

khalina ha dit...

Crec que ens hauràs d'informar més dels teus escrits.

Jo per internet he comprat bitllets d'avió o entrades de teatre i ja està.
El super surt més car, i si ha de sortir més car no interessa.

Tot i així hi ha gent superfan d'ebay, més bé col·leccionistes

Anònim ha dit...

No he comprat mai llibres per Internet. Però, pel que dius, realment els costos d'enviament són del tot abusius. No se n'adonen els que ho fan? Ho podrien provar i de ben segur que incrementarien les vendes.

Marta Contreras ha dit...

No sóc pas una experta en el tema, però potser si publiques en un entorn que no és internet, no te n'adones però el cost seria superior perquè s'hi sumen els pagaments a una bona colla d'intermediaris.

Sí que em sembla car, tot plegat, però potser amb el temps, si es fa servir força, s'acabarà abaratint, no?

Vinga, diga'ns què has publicat :)

Álvaro ha dit...

A mí m'encanta comprar per internet. Sobretot productes relacionats amb el meu gran hobbie que és el cinema: mensualment sempre cau alguna que altra pel·lícula comprada a paísos com Corea del Sud, Japó, Estats Units, Alemanya, Suècia... diria que he comprat a una dotzena de països diferents, i mai he tingut cap mena de problema. Al contrari. Trobo que és un medi que, si saps buscar i comparar, acaba sortint més barat i, sobretot, còmode.

Menció apart al tema del ventall extraordinari que ofereix internet de cares a aconseguir certes coses que ni en pintura trobaríem aquí.

Vaja, que m'encanta!

Això sí: enviar qualsevol cosa a través de Correus acaba sortint caríssim... i com pesi gaire, ves preparant la bitlletera.