dijous, 9 de setembre del 2010

Us posicioneu?

La pregunta ve donada del meu o nostre sistema de planificar sortides, vacances o com li vulgueu dir, fa temps que fem ús del cada cop més fiable GPS, però no de la manera més convencional que seria posar una adreça i a córrer. Quant preparem les rutes, i a traves del google earth, busquem les zones a visitar apuntant les coordenades del lloc, tant si és una platja poc visitada com si es un aparcament en un lloc de visita obligada, que no sempre es la més recomanada. Això fa que un cop a lloc amb una llista ben acurada de llocs amb la seva corresponent posició, et faci guanyar temps a l’hora de visitar llocs, sobretot si és en països on els caràcters alfabètics son de força mal entendre. Hem pogut comprovar com arriba a ser de fiable, un punt extret del google earth, que posat en el gps et condueix per un camí a un lloc poc freqüentat o molt mal indicat. Poques vegades son les que no pots arribar al destí, la majoria però per el mal estat de la carretera, que en aquest cas la culpa hauria de ser del propi país, per no informar del seu mal estat o que el pont que havien dissenyat no s’ha arribat a fer mai.

Ja sé que això treu part del romanticisme del mapa i la brúixola, però la tecnologia és per fer-la servir i més quant et fa guanyar temps, una cosa tant preuada ara que no tenim el costum, ni el poder adquisitiu, per fer un mes seguit de vacances com es feia a l’època del Seat 600.

I vosaltres us posicioneu o tireu de mapa i brúixola?

15 comentaris:

GURMET ha dit...

Jo encara em resisteixo al GPS.

Striper ha dit...

A mi no m'agrada sentir el trasto parlar al cotxe.

Anònim ha dit...

Encara amb el mapa i el "GFF"... je je je.

Sergi ha dit...

Portar el GPS al cotxe sempre és d'agrair, nosaltres tenim la teoria que no et guia millor que els mapes o les indicacions, però si et perds, t'ajuda a recuperar el camí de forma ràpida, i això sí que és de gran ajuda. Sempre el solem portar, però no l'espremem com feu vosaltres. És una bona eina, però crec que tampoc és per obsessionar-s'hi.

Ostres, és necessari fer un segon comentari com veig que fan alguns? Potser són les noves normes de la casa!

Marta Contreras ha dit...

Encara no tinc GPS, perquè faig servir molt poc el cotxe, però quan l'he fet servir l'he glorificat :)

Ara, sí que és pesat tenir algú fotent el rotllo. És bo poder posar-lo en mute :)

Jordi ha dit...

Jo sóc molt del GPS! Això dels mapes és impossible entendre-ho! És més, jo tinc la teoria de que la gent amb els mapes mai arribava allà on volia arribar. És a dir, tu anaves a Lloret, però podria ser que acabessis a Olot, però ja t'estava bé, perquè tu arribaves a un lloc.

Visca els GPS!! Que no nos embauquen!

Jordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carme Rosanas ha dit...

Nosaltres per preparar viatges, sempre amb el mapa... ara el GPS per entrar a una ciutat que no coneixes, per quan dubtes entre una ruta o una altra, per quan està mal indicat ... va de conya. per tant des de casa mapes, i al cotxe GPS.

lisebe ha dit...

Jo el GPS el tinc mor de risa a un calaix prefereix-ho els mapes de tota la vida, i mes quan cada any has de comprar-te les actualizatcions del GPS que costa quasi mes que el mateix. De fet he tingut dos un Garmin i un Tontom un li vaig regalar a la meva germana i l'altre no sé per on para a casa.

lolita lagarto ha dit...

mapes! no sé que tenen que només de mirar-los ja començo a viatjar..
gpquè?

_MeiA_ ha dit...

Nosaltres ens imprimim la informació que dona la wwww.viamichelin.es ens va de conya.
Ens diu la ruta, km, cost de gasolina, cost de peatges, restaurants propers, hotels/campings, llocs d'interés per visitar...
La veritat és que la fem servir molt.
I el GPS el faig servir més per a treballar, o per fer el geocaching.

Clidice ha dit...

les dues coses! :) el gps per ciutat és genial i també fem servir el de muntanya, sense ell i només amb mapes ja ens hauríem trencat coll i barres fent senderisme. :)

Anònim ha dit...

No hi ha millor eina que el google maps per a arribar just al destí desitjat! ÉS fantàstic!

Ferran Cerdans Serra ha dit...

doncs mi no m'agraden gaire, a voltes feia d'acompanyant a la feina amb un que duia un "TONTON", que vaig batejar així per la facilitat que tenia per a perdre la posició, i ara et deia que canviessis de sentit, i al cap de 3 kms et deia que tornessis a donar la volta, i així fins que l'apagàvem...
la veritat és que m'encanta el paper imprès i llegir mapes, i no m'agrada marcar-me les vacances al minut, per tant amb aquests antecedents la meva elecció és fàcil: mapes de paper i instint aventurer! ;-)

Mireia ha dit...

Ai, doncs nosaltres n'estem la mar de contents...i fins i tot fa companyia, jeje.
"la Maria" ens ha ajudat molt aquests dos últims anys que hem fet vacacnes de conduir. No arribem a buscar els llocs per coordenades però deu n'hi dó la feina que fa