dimarts, 14 de setembre del 2010

Jo també sóc Ni Ni

Últimament i massa sovint és parla de la generació triple ni, ni estudien, ni treballen, ni en tenen ganes. El problema ara no és massa greu, però de continuar així, d’aquí uns anys, quant la generació que penquem no ho podem fer, tindrem que el percentatge de gent que treballa per mantenir tota la infraestructura serà molt més petita i posar-hi remei serà molt difícil, perquè aquesta generació tindrà més de quaranta anys i cap mena d’experiència laboral. Serà greu.

El ni que més em preocupa es l’últim d’afegir a la llista, el ni en tenen ganes. Si no podem fer tornar a la població les ganes, la responsabilitat per la feina i per si mateixos, serà un problema de molt mal eradicar, de tots es sabut que les coses sense ganes no van, ni les més plaents.

Diuen que si no pots contra ells, uneix-t’hi. Jo ja ho he fet, a partir d’ara ni deixo d’aprendre, ni deixo de treballar i ni deixo de posar-hi ganes. Fem-ho així, abans no sigui massa tard, que hi tenim molt a perdre.

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo no em preocuparia massa. A la tele ho esbomben i sembla que tota la canalla sigui així ara. Estic segur que no. De paràsits sempre n'hi ha hagut, i sempre n'hi haurà. Però tu no estàs ensenyant els teus fills així, oi? Doncs molta gent farà dels seus fills persones de bé. Potser en un futur, més que treballar per a alguns dropos, el que es podria fer és sancionar els que passin de tot, ja veuràs com se'n guardaran prou.

Striper ha dit...

Si se els hi tenca la xeta ja veuras com recuperen interes.

Jesús M. Tibau ha dit...

una societat sense ganes està abocada al fracàs

Anònim ha dit...

La manca de ganes, aquesta és la qüestió. Totalment d'acord amb el comentari d'en Jesús.

Jordi ha dit...

Ara semblaré un iaio, però la joventud puja molt mal viciada. Només pensen en divertir-se i en no fotre brot. La culpa? Doncs dels pares que els hi donen tot fet: diners, casa, menjar... A mi de sempre m'han dit que les coses me les he de guanyar i així ho he fet: pencant i posant-hi voluntat. Ara els teus dos Ni Ni no els comparteixo: pels matins no tinc ganes d'anar a treballar!!! Grrrr!!

Marta ha dit...

JOan
bè jo no en tinc de feina, pero:NI deixo de reclicar-me(per si de cas),NI deixo de buscar(un burro va tocar una flauta),NI perdo l'il-lusio per tornar a treballar.

Petonets, per tu

Carme Rosanas ha dit...

No crec que sigui qüestió d'una generació... hi ha gent que estudia de totes les edats, hi ha gent que treballa així que pot. I si que hi ha jovent que pugen aviciats i indolents, n'hi ha, i potser n'hi ha molt, no ho sé, però no m'agrada pensar que són una generació. S'esbomba com diu en Xexu i hi ha de tot, com sempre i com a tot arreu.

Jo conec molt jovent i encara que la meva mostra no és gens representativa, et diré que en conec més que fan coses que no pas que no fan res.

Però mentrestant jo m'apunto als teus Ni, Ni, que bé s'han de donar bons models...

Bon dia i bona feina garbí.

_MeiA_ ha dit...

Em sembla que s'exagera massa, de gent gandula sempre n'hi ha hagut i sempre n'hi haurà.
A casa meva són gent molt treballadora i jo ho he mamat des de sempre.
Tinc 27 anys, em considero una persona jove, amb moltes ganes de festa, i que gairebé tots els caps de setmana surto a fer alguna cosa o altre. No he deixat mai d'estudiar, i tot i així, treballo des de que tenia 14 anys.
Tinc tot i més, casa a la platja, cotxe, capritxos... i si, sóc jove.
No tots som fets del mateix patró.
I tot el què sóc és gràcies a l'educació que m'ha donat els meus pares.

Clidice ha dit...

els teus són uns bons "nis" :) ara mateix estem una colla intentant muntar una empresa, tothom ens diu que perquè ens compliquem la vida, que se la compliqui un altres, però nosaltres creiem que si es té la capacitat cal fer-ho, que les misses no sempre han de venir del pare-estat i que si, que podem fracassar, però podrem aprendre molt i fer funcionar millor la roda :)

lisebe ha dit...

Doncs mira jo crec que hi ha de tot..

Molts que no volen fer res i no volen enfrontar-se al futur, clar que tampoc es molt bó el que el futur ofereix..

Pero també crec en las persones i en els esforços i la responsabilitat.. i penso que inculcar responsabilitat no es gens fàcil i estic molt d'acord amb el que diu la Meia.

Petonets

Garbí24 ha dit...

quin goig i quina tranquil·litat està envoltat de gent treballadora......
de veritat!!!

Joana ha dit...

No ens podem quedar sense fer res. Les noves generacions són cosa de tots, nosaltres en podem fer molt!!!
Vinga, on hi ets l'entusiame i l'optimisme???

Joana ha dit...

No ens podem quedar sense fer res. Les noves generacions són cosa de tots, nosaltres en podem fer molt!!!
Vinga, on hi ets l'entusiame i l'optimisme???

zel ha dit...

Jo nini a casa, ni treballo ni netejo, només cuino, i encara...apa...

Anònim ha dit...

Aquesta problemàtica dels triple Ni- ens pot portar a una situació quasi límit. Ben bé fins d'aquí 4-5 anys no es tornarà a crear ocupació Això fa que els perpectives de futur per a tots ells encara disminueixin més. Els subsidis d'atur no duren per sempre, i ens trobarem amb molta gent sense ingressos. Això pot desembocar en importants problemàtiques socials. Compte, perquè o s'hi posa fre o en caurem en una de les grosses.

Joana ha dit...

Tinc una neboda de 19 anys que pertany al "grup nini".
És una bona noia peò li és ben igual no treballar, això és el que em preocupa.
Mantinguda, amb l'ordinador i tan freliç...

GEMMA ha dit...

Ben dit, Joan! NI ganes que vingui el futur que pronostiques.

Anònim ha dit...

Per un moment m'has asustat, ¿tu ni ni? quina por, pero tens tota la rao isa generacio al meins uns quans son tota una generacio perduda. Un bes

Deric ha dit...

doncs jo estic amb el 3r ni... però no toca més remei que reconvertir-lo en "ni deixo de posar-hi ganes"

sànset i utnoa ha dit...

De Ni-Nis d'aquests n'hi ha un bon cabàs, però crec que dels altres encara en queden uns quants més... el que passa és que a la tele ven bé el fet d'exagerar i de fer programes -fins i tot en format GH!- sobre aquesta gent...

Fer com fas tu és la millor manera de ser "ni"!

*Sànset*