dijous, 16 de setembre del 2010

El PC als núvols

La curiositat per les noves tecnologies o per no quedar-se enrrere, m'ha fet entrar al web creat per dos joves catalans que han estat els inventors, encara que no reconeguts, del anomenat "cloud computing" que no és altre cosa que l'allotjament dels teus arxius, al núvol, per disposar-ne quant vulguis, mentre tinguis internet al teu abast.

La veritat és que és força bàsic i senzill de fer-ne ús, doncs et trobes davant d'un escriptori com el del PC, amb les eines bàsiques d'ofimàtica, que et permet començar un escrit ara i acabar-lo a un cibercafè a l'altre punta de planeta sense fer ús de llapis de memòria i tenir vàries còpies de documents, que no saps mai quina és la última versió. En quant al tema de la seguretat i confidencialitat, entres amb nom d'usuari i contrasenya, i es diu que és de fiar, tot i que jo no hi posaré els meus comptes bancaris ni els números de tlf de les meves amants......sinó cagada pastoret.

El que si trobo que és, una eina genial per compartir arxius en xarxa, per grups de persones , que els permet que un document es pugui escriure entre vàries persones sense estar físicament al mateix lloc, això amb la globalització d'avui en dia pot facilitar la feina de moltes persones. Proba d'això és que ja tenen agregades companyies com IBM entre d'altres.

Només dir xapó, als dos joves i animar-vos a provar-ho a eyeos.org, diuen que és el futur, jo al ser tant jove........ fa que no em pugui quedar parat...m'agrada saber-ho fer tot. Bé, algunes coses no les he provat......


19 comentaris:

kika ha dit...

em podries explicar quina relació hi ha entre aquest eyesos que expliques i el dropbox:
http://www.dropbox.com/
???
gràcies

Sergi ha dit...

Bé, pel que descrius em sona molt a una altra cosa que fa molt que corre i que en pots disposar si tens compte de gmail, cosa que suposo que tens ja que regentes un blog. Em poso pesadet, però Google va de tornada de tot, si algú se li avança, ho compra. El Google Docs et permet fer documents estil word, excel, ppt i d'altres en xarxa, i amb les propietats que tu dius. Jo ho faig servir de tant en tant, especialment quan vaig fora, per no carregar aparells d'emmagatzemar dades. És molt pràctic i útil per compartir informació amb altres. Encara que per això Google va crear Google wave, que ha estat un gran fracàs, però que era genial com a idea.

L' únic criticable al Docs és que les seves eines són simples, només et permeten fer coses bàsiques, però suposo que aniran millorant.

Anònim ha dit...

Per sobre de tot, no posis els números de telèfons d'amants... :)
Bones Garbí.

montse ha dit...

AHHHHH,,,Pensava que parlaves d'un altre PC....

Marta ha dit...

Garbi
ufff, jo de bon mati i encara amb el cafetò a la ma, las noves tecnologias amb sonnan a xinés.
O sigui que ho deixare per mes tard.
Pero cal probar,bè ....jo com tu encara m'en quedant unas quantes per probar....pero tinc tems, soc jove, jajajajaja.

petonets, sempre

Carme Rosanas ha dit...

Ens anirem acostumant a tot. cada vegada ens quedarà tot més a l'abast. Jo de moment no ho faré servir, però tot arribarà.

sànset i utnoa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
sànset i utnoa ha dit...

no ho coneixia, i em sembla bastant interessant. El que em passa és que sóc menys jove que tu...

*Sànset*

Anònim ha dit...

No acostumo a usar pas cap d'aquestes eines, tot i que sembla que està força bé. Toca aprendre!

Jordi ha dit...

Un gran invent, està clar! Ara ja les xarxes locals de les empreses on es compartia la informació d'un servidor passaran a la història. Benvinguda la tecnologia!

joanfer ha dit...

Sí, la veritat és que les noves teconologies van avançant i cada vegada ens poden fer les coses més senzilles.
Ara bé, el teu post em sembla molt bo... i el fet que no posis aquí contrasenyes i comptes bancaris, em sembla molt inteligent (per si de cas...). Però que no posis els número de tlf de les teves amants... això no, eh?? Que les coses bones de la vida s'han de compartir amb els amics, home! jajajaj... ;P
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Jo que treballe amb informatics que ho saben tot si ho trobe genial me conten estes coses i alucie

Clidice ha dit...

bé, diuen que anem cap un món de pantalles i prou, on tot es podrà gestionar amb clics, o sigui que aquesta és una eina imprescindible :)

GAIA ha dit...

Ho trobo interessant però no crec que ho faci servir

GAIA ha dit...

Ho trobo interessant però no crec que ho faci servir

zel ha dit...

Vaja, ho provaré, ara, que sóc un pèl totxa amb els maquinaris, la veritat...

GEMMA ha dit...

Gràcies per l'apunt. Tenim molts catalans punters!

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
_MeiA_ ha dit...

Jo també estic d'acord amb tu... val més que no apuntis els numeros de les amants, però ni aqui, ni enlloc! Si no vols rebre una clatellada! jajajaaja