diumenge, 2 d’agost del 2009

Abans de.....i després de


Vaig llegir aquest llibre d’en Xavier Moret fa més d’un any quant vaig decidir viatjar a Islàndia . Em va agradar l’estil i la manera de relatar les seves vivències en el país, gairebé podríem dir ,en clau d’aventura , fent una gran feina d’investigació sobre el terreny per tal de que més tard, sortís el que per mi, es un gran treball .

No es una guia turística ni molt menys , però la seva lectura et dona un gran impuls per conèixer el que sens dubte es un gran país, amb una gent fantàstica .

No es una lectura obligada per viatjar-hi , però tampoc s’ha de deixar de llegir si no es pretén anar al país en qüestió . La manera en que es planteja l’obra fa que en tot moment , tinguis aquella espurna d’aventura al mateix temps que coneixes molt bé tot l’entorn de cada recó de l’illa.

Ara avui després acabar-lo de rellegir , t’adones que cada paratge que surt en el llibre el pots recordar quasi en directe , diríem , el que fa que la seva lectura t’ompli molt més .

Animo doncs a qui tingui ganes de fer volar la imaginació cap a un món tant diferent i al mateix temps ,poc llunyà ,a viure l’experiència d’una lectura que per mi ha estat molt encisadora .

Aquesta segona lectura , i segurament no última , m’ha fet pensar amb les persones , les pots conèixer i opinar sobre elles , però cada cosa que en descobreixes , fa que siguin menys estranys i més propers . No hi ha com conèixer el terreny per poder-ne opinar .

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona lectura sempre et convida a saber més. Segur que amb la segona has gaudit moltíssim després de...
Un viatge sens dubte encisador.

Sergi ha dit...

No sé si hauràs passat darrerament per casa meva, però acabo de tornar de passar uns dies a Irlanda. Sí, sí, Irlanda, no m'he equivocat. El tema és que aquest és un viatge que ens vam empescar en substitució del que pensàvem fer en un origen. Perquè et facis una idea, al principi dèiem que anàvem a Irlàndia. I és que la idea era Islàndia, un lloc que m'atreu d'una manera brutal, i que no m'ha fet falta predicar massa perquè els meus companys acceptessin anar-hi de bon grat. Aquest any, però, ens va semblar massa car. De fet, l'element limitant era jo, que no anava massa bé de diners, però ens vam prometre fer-ho l'any que ve. Ara sé que serà veritat, perquè després de parlar-ho molts anys, aquest cop ho teníem pràcticament fet. Ara anem dient que l'estiu que ve toca Islàndia, i així serà, creuo els dits.

T'he fotut un rotllo d'escàndol, però ho necessitava. Tindré en compte la teva recomanació, no sé què deu tenir aquesta illa que m'encanta, estic segur que no em decebrà.

khalina ha dit...

A mi també m'encantaria anar a Islàndia. Si llegeixo el llibre encara tindré més ganes

Eli ha dit...

El millor de tot, és poder visitar els llocs i comprovar que el que diu el llibre és cert. Vaja, això és tot un luxe!!!!
;-D

Agnès Setrill. ha dit...

Potser no t'enrecordes, però te'l vaig recomenar en un comentari quan en un post vas dir que te'n anaves a Islàndia.
Jo me'l vaig llegir abans d'anar-hi, i em va passar que, per on passava, recordava coses del llibre...
Es tot un complement a aquest viatge, oi ?
Ara ja només ens queda anar-hi a l'hivern i veure una aurora boreal.
...però això són paraules majors...

Garbí24 ha dit...

Jo també hi he agafat ganes de veure una aurora boreal , de fet tot el pais em va encantar i segurament repetire viatge algun altre dia

òscar ha dit...

islàndia, de moment, haurà d'esperar pacientment la meva visita. crec que pel llibre, en canvi, l'espera serà curta curtíssima.

Beth ha dit...

Ahhh es cierto, totalmente cierto a mi me pasò con un libro de una escritora Chilena, y todo lo que describìa lo comprobe en un viaje que hice a Santiago, a Viña del Mar, Valparaìso, y te prosprende ver lo que ya conocias por la lectura, y lo mas rico es cuando justamente haces lo que dices, releer y disfrutar doblemente.

Saludos!