dijous, 23 de juliol del 2009

FOC


Una espurna de dilluns , provocada o no , va ser la causa d’un infern que envolta unes terres que conec molt bé i aprecio molt . Més de quatre dies amb una lluita professional constant per abatre un foc que encara a hores d’ara resisteix , abonat per les temperatures acompanyades d’un fort vent .

Dit així podria semblar el començament de qualsevol compte , però no , es real , tant que quatre persones hi han deixat la vida i dues més que no sabem si escaparan d’un etern patiment , tant real que més de mil hectàrees ja s’han destruït i amb elles conreus que trigaran uns quants anys a tornar a ser el que eren .

Ningú no es mereix això i menys en un any crític com aquest que farà ressentir encara més l’economia de la zona , molta es la gent que en patirà les conseqüències i els qui ho han pagat amb la seva vida , deixen un munt de familiars , tocats de per vida .

Es per tot això , que des de la virtualitat demano i desitjo , que si això ha estat provocat per persona alguna, amb alguna finalitat econòmica o paranoia pirotècnica , que cremi molt lentament fins a pagar el patiment de les persones i paratges idíl·lics que ha provocat . Només així es faria justícia .

17 comentaris:

_MeiA_ ha dit...

No es pot arribar a entendre el què pot passar pel cap d'una persona per provocar un incèndi. No se sap si és provocat o no, però si és provocat i troben a la "persona" que ho ha fet, l'haurien de deixar en mans de totes les persones afectades directament o indirectament per aquest foc.

:(

Azu ha dit...

Fa molta por això dels incendis. i cada any per aquestes dates ens hi trobem. Tal com dius, ademés de les perdues de persones que això pot comportar com en aquest cas, hem d'afegir les perdues de conreu, i de un bé comú.
Només espero que no hagi sigut provocat.

Clidice ha dit...

A tot l'arc mediterrani, any rere any ens trobem amb aquests sidrals i, no sé si només m'ho sembla a mi, però cada any és com si ens vingués de nou. Al damunt, costa la vida de persones. Tenim molta feina a fer i la primera pot ser fotre'ls-hi un cop de peu al cul a quatre que estan molt ben asseguts.

Albanta ha dit...

El nés preocupant de tot per mi, és que la majoria d'incendis provocats no ho són per ments perturbades sino moguts per interessos econòmics al darrere.
És també una forma de perturbació mental però molt menys inocent i indignant que mereix tot el meu despreci com a persona, i ojalà no quedara impunne.
Una abraçada

assumpta ha dit...

Massa cops es repeteix la mateixa circumstància i cal derivar-ne les responsabilitats.

Tant si ha estat provocat, (que desitjo que no), com si no ho ha estat, potser enlloc de malbaratar els diners públics amb tanta propaganda política caldria netejar (o proporcionar ajudes) per tal de netejar el sota-boscos i establir normes particulars d'actuació en tots els municipis (siguin petits, grans, de costa, de muntanya, d'interior, etc).

El preu que s'està pagant en vides humanes, en natura, vegetació, fauna i la dessolació que deixa al seu pas, potser en molts casos es podria estalviar amb una bona organització. I no parlo del cos de bombers, al contrari és elogiable la seva tasca.
Parlo dels que s'ho miren darrera la barrera i s'omplen la boca al parlar-ne públicament. Penosos!

Em sumo al dol. Esperem que ben aviat es pugui donar per acabat aquest i que no haguem de lamentar-ne d'altres.

Anònim ha dit...

D'acord amb tu. Realment fa por, espero que sigui fortuit; qui pot tenir tan mala sang?
Una salutació.

Eva ha dit...

Si que fa por si, jo encara no ho entenc ni ho entendré....
Esperem aviat finalitzi....
Salut!!!

GAIA ha dit...

Ostres, m'ha impactat molt aquest succés doncs vaig anar-hi per setmana santa. Espero que, com diu la Glòria sigui fortuit
Salut

rits ha dit...

mai he entés que pot portar a cremar un bosc, mai.
i espero que si ha estat fortuit, hagi estat per causes de la natura i no pas per la negligència d'alguns.

Els del PiT ha dit...

És ben cert això que dius que podria ser el començament d'un conte, però macabre i massa repetitiu...

sargantana ha dit...

potser no cal provocar el foc...pero segur que hi han mil maneres iconciens de deixar que es produeixi.
es prou trist tot plegat...

Anònim ha dit...

Se que estan malaltes les persones que intencionadament fan aixo pero jo els ficaria a plantar un per un el lloc on han fet el mal, i cuidarlos sobre manera fins que o muigeren (per causa de l'edad sa d'entendre) o el lloc fora algo paregut al que era quan li calaren foc. Soc valenciana i el foc forma part de la meua cultura pero no ise foc, no el que es descontrola i s'endu la vida de 4 inocents persones que sols feien que be, eixe foc roin no es el meu foc. Un bes molt gran ple d'aigua

Anònim ha dit...

Se que estan malaltes les persones que intencionadament fan aixo pero jo els ficaria a plantar un per un el lloc on han fet el mal, i cuidarlos sobre manera fins que o muigeren (per causa de l'edad sa d'entendre) o el lloc fora algo paregut al que era quan li calaren foc. Soc valenciana i el foc forma part de la meua cultura pero no ise foc, no el que es descontrola i s'endu la vida de 4 inocents persones que sols feien que be, eixe foc roin no es el meu foc. Un bes molt gran ple d'aigua

Ramon ha dit...

Sempre ens hem d'esperar a que es cremi algo per engegar l'alerta d'incendis... A veure si l'any que bé comencem a regar els boscos a l'abril i fem els tallafocs i netejem el sotabosc,...

Ramon ha dit...

Al final ha estat un llamp.

Garbí24 ha dit...

Al final sembla que ha estat de causes naturals ,menys mal . però hem d'apendre a prevenir més

zel ha dit...

Un llamp, o això diuen, lamentablement, com bé dius, ha mort molt més que la terra, i cada any és el mateix, què quedarà pels nostres fills? Una pena molt gran...