dilluns, 20 de juliol del 2009

El paisatge preferit.........................

Potser mogut per el programa televisiu , o potser no , el diumenge vaig anar a fer un passeig turístic per la Costa Brava , que tenim a vint minuts de cotxe , però no en som massa usuaris potser per culpa de la gran quantitat de transit que hi ha o per culpa de la piscina , que està davant de la porta del menjador .

Varem recórrer un camí de ronda , molt freqüentat per mi als anys vuitanta i que com dic ara no es habitual .Aquest camí de ronda que et porta per les cales de Calella , es conserva igual que fa uns anys , per cert ja bastants , i pots descansar i banyar-te en uns racons magnífics , però com no cada cop més saturats de gent en busca de alguna cosa per desconnectar i de passada barata .

Com que hi ha nens per mig , la parada va ser a la platja del Golfet , molt poc concorreguda a l’hora que varem arribar , però que es va anar omplint fins a no quedar espai ni per una tovallola .

Tots aquells paratges em portaren mentalment a temps passats , coses que ja no recordes , coses que es recorden sempre més , en un garbuix de imatges que et fan donar conta que els anys passen i molt ràpid . Un retrobament amb llocs d’abans , on encara hi han els mateixos recons on varen passar coses que tant sols dues persones saben que va passar i alguna vegada asta tres ,van saber-ho , amb els conseqüents problemes que genera i que a la fi i al cap son coses que la joventut desapareguda va absorbir i que només queda en el record .

Totes aquelles imatges em varen fer recordar i reconèixer que potser ara no, però en alguna època passada si que va ser el meu : paisatge preferit de Catalunya .

Ara en un altre moment de la meva vida , amb més anys ,amb altres persones , però amb la mateixa joventut mental , ho tornem a gaudir plegats i crec que ens hauríem d’obligar una mica més a fer-ne us , doncs es MAGNIFIC .

16 comentaris:

òscar ha dit...

el camí de ronda mereix estar entre els paisatges de catalunya de ben segur. com, també de ben segur, la postal del llac de sant maurici estaria entre els meus.

Anònim ha dit...

És genial la Costa Brava, tot i que jo actualment tampoc és que hi vagi gaire.
Això del racons, les parelles i els trios... m'ha agradat!

helenna ha dit...

I què m'en dius del camí de Ronda que passa per S'Agaró...

assumpta ha dit...

He estat comptant i déu fer 9 anys que no m'hi passejo i que no he vingut.
Ara veig que potser ja són massa.
També n'hi tinc de records com ara els que esmentes...
;)

_MeiA_ ha dit...

Tothom té algun racó preferit, o fins i tot més d'un. I és molt bonic tornar-hi al cap d'uns anys, els records broten d'una manera impressionant.

Hi ha racons, que sempre els portes al cor.

Eli ha dit...

Em recomanes alguna caleta deserta per la costa brava, per anar-hi un dia de cada dia a banyar-me en aigües crital·lines?
Va... pensa que segur que t'en venen un grapat al cap!!!
Sempre he baixat cap a l'Ebre més que pujar cap amunt....
;-D

Els del PiT ha dit...

Jo no sabia que havia guanyat la Costa Brava i el CR (imagino que un xic de promoció no li va gens malament a l'estiu), però estic d'acord amb l'òscar que Sant Maurici és ben collonut com tants d'altres llocs de la geografia nostrada.

sargantana ha dit...

res...res...com la costa brava res...jajajajja

Azu ha dit...

Soc una barcelonina enamorada de Girona. He estat molts estius per Calella de Palafrugell..conec la cala del Golfet. També he estat molts anys per Tossa de Mar..que la recomano moltissim i ara estic anant molt pel Baix Empordá. Amb raó la Costa Brava ha sigut triat paissatge de l'any.
Un petonet

Anònim ha dit...

El meu pare tb ens fa excursions d'eises de vega en cuant, esta molt be coneiser els alrededors d'on vivim. Un bes

Anònim ha dit...

El meu pare tb ens fa excursions d'eises de vega en cuant, esta molt be coneiser els alrededors d'on vivim. Un bes

Salvador Macip ha dit...

Ostres, el cami de ronda, quins records! Jo també fa molt que no hi vaig... Realment hi ha pocs llocs tan macos com la Costa Brava!

Anònim ha dit...

A la Cala del golfet hi vam passar una nit de celebració dels 30. Ara bé, els mosquits de per allà dalt, res a envejar als tigres!

rits ha dit...

amb platges i racons com els de la costa brava, no ens cal anar més lluny. són fantàstiques!

no sabia que s'havia escollit la costa brava. a casa els meus pares hi féiem apostes. Crec que la va encertar la mare, encara que tots voliem aigüestortes, ens té encissat!!

Durazno chapeado ha dit...

Algunos lugares no pierden su belleza y atracción a pesar de los años...

khalina ha dit...

conec aquesta cala. És preciosa. Tinc la sort de tenir una parella que em fa de guia per la costa Brava i em va ensenyant cales. Clar que a l'estiu sempre hi ha gent. Què hi farem!
Clar que passejar-hi amb sol d'hivern és molt agradable