dilluns, 11 de maig del 2009

Perseguint el poder


No se si la gent se’n adona o no del poder que estem donant a les entitats financeres d’arreu del món , però el cas es que s’estan apoderant del planeta amb tots els seus recursos inclosos . Dominen la vivenda , la borsa , les energies , industries , metalls preciosos i un llarg etc....... . En poc temps podrem veure com es faran amb la sanitat doncs l’impossibilita’t dels governs de fer front a les despeses de sanitat i al finançament que han contractat a els bancs obligarà a una fusió , per no dir-li compra o regal directa , amb el temps s’estan fent tant poderosos que una unió de les principals entitats farà que em pocs anys per les eleccions haurem d’anar a votar a la nostra entitat ,pagant una comissió que encara no sabem el nom , però que segur hi serà i tot el departament polític passarà a ser una colla de titelles a les ordres de quatre persones que seran els qui estiraran dels fils que els hi convingui en aquell moment . Estem acostumats a dependre de ells , però haurem d’acostumar-nos a obeir les seves ordres .
Que ells financen la majoria de conflictes bèl·lics , directa o indirectament es de tots sabut i no crec que algun dia proper ens concedeixin un crèdit per poder fer la guerra contra ells.
La globalització potser està molt bé , però el dia que el planeta depengui dels grans bancs mundialment units , no em farà cap gràcia que tant sols un grapat de persones decideixin el nostre futur i el camí a seguir .
No se la solució , m’agradaria saber que es pot fer per escapar d’ells , doncs s’estan fent forts gràcies a nosaltres mateixos i el nostre afany de consum .
Potser, i tant de bo , no estigui en lo cert i m’equivoqui , perquè si no els nostres fills encara estaran més lligats de peus i mans que tots nosaltres , i això em fa patir .
Dieu m’he que estic equivocat i em fareu feliç .

14 comentaris:

Striper ha dit...

Ho sento crec que no estas gaire equivocat.

sargantana ha dit...

jo fins i tot em posaaria en peu a aplaudir..l'has clavat avui, nano
;-)

Azu ha dit...

Malauradament tots pensem que això es ben possible que acabi passant.
Esperem que ens equivoquem, pero les prediccions sembla que vagin per aqui.
Aqui hem d'aplicar el proverbi xinés, que diu,
Asi això té sol·lució no et preocupis, i si no enté tampoc et preocupis.
Bona setmana ;-)

Anònim ha dit...

Esperem que sigui un mal somni que hem tingut. Que tenen la paella pel mànec els banc i caixes... és ben cert!
Bona setmana, Garbí.

lisebe ha dit...

Desgraciadament tens rao Garbi!!!

Si ho pensem una mica el mon es de cuatre només i aquests cuatre son molt, i molt forts!! I si mal no ho recordo ho vaig llegir en un llibre del economista catalá Xavier Sala i Martín, increible personatge i molt intel.ligent.

Petonets guapissim

GAIA ha dit...

Per desgràcia no t'equivoques. A mi també m'angoixa pensar que serà dels nostres fills amb el pas que anem. De totes maneres hem de pensar positivament, pensar que tot això ha de donar un tomb si no malament rai

Anònim ha dit...

HEM COBREN PER ELS MEUS DINES!!! si trac o fique dines hem cobren si ho faig en un altre banc tb, si vuic fer una transferencia o la faig jo ho hem fiquen mala cara, no fan res desde ventanilla tot per un caiser impersonal... en lloc de bans son BANGS perque quan veus un fas bag jajajja ;)

Thera ha dit...

Jo també penso que el que dius és ben cert, és més, crec que per als bancs al final no som més que un número d'ordre i identificacíó i sí, sovint ells els amos i senyors de la nostra existència. Esperem que pel bé de tots això acabi donant un tomb.

Els del PiT ha dit...

Em sap greu no poder-te fer feliç avui, noi...
avi Gres

Ana ha dit...

Treiem tots els nostres diners i deixem de pagar les nostres hipoteques? Si tots ho fèssim es col·lapsarien de veritat els bancs... però aquest tipus de moviment social és impensable en la societat actual.

òscar ha dit...

suposo que no vols que et mentim, oi? ni que ens mentim.

khalina ha dit...

Ho dominen quasi tot, però almenys no dominen els nostres cors.

Per dalt apuntaven a una revolució? Seria possible?

Per què els financiem la seva mala gestió?

Garbí24 ha dit...

Si el més llogic seria una revolució , però crec que es molt dificil de que la gent s'uneixi per la causa , tothom els tem

Agnès Setrill. ha dit...

En el fons, els que pensem això, no vivim tant malament, o es que encara tenim memòria dels temps passats i molt pitjors, per això, pocs s'apunterien a una revolució, i aquesta s'hauria d'haver fet ja fa uns anys.