diumenge, 4 de gener del 2009

Ay la France


La celebració del fi d’any dels últims tres anys l’he fet per diferents ciutats de França , sempre hi he vist diferents costums entre els dos països veïns que t’hi has d’acostumar per força , com son els horaris que tenen per menjar , que per nosaltres son massa aviat sempre , aquest any m’he trobat que a tres quarts de dues amb un restaurant mig ple m’han dit que no , que ja era tancat i no era pas un poble de pocs habitants sinó que era tot un centre turístic de molta afluència de gent .
Els horaris d’obertura de centres com museus , castells etc.... també es molt limitat , el més estrany que he trobat es un museu que obria les seves portes de 11 a 1 i de 3 a 4 , hem pregunto si la tarda val la pena obrir , crec que seria millor obrir seguit de 11 a 3. De tots el centres visitats cap passava de les cinc de la tarda , en alguns era la ultima entrada i acabaven tancant a les sis .
Els centres comercials tanquen més tard que les botigues o sigui , com a molt a les 8 i el dia 31 un centre comercial de molt de renom a França , tancava les seves portes a les 6 de la tarda , això vol dir que a tres quarts el vigilant de l’entrada ja no deixava entrar ningú .
Suposo que un cop acostumats a aquets horaris son millors que els nostres ja que no es gaire encertat de poder demanar una paella d’arròs a les cinc de la tarda , que si treballes en un centre comercial hagis d’anar amb el vestit de festa posat perquè sinó no arribes als raïms i que amb tots aquets horaris disposen de molt més temps per la vida familiar.
El que si trobo criticable d’aquests dies es els preus de les entrades de museus i altres atraccions culturals , doncs no son manera de fomentar en l’àmbit familiar les visites culturals , mireu i digueu-me si no es excessivament car.

Amfiteatre de Nîmes : 9.50 €
Citè dels Papas Avignon : 8.50 €
Tren turistic per Avignon: 7.40 €
Tarifa única aparcament Pont du Gard: 5 €
Ocres du Roussillon : 5.50 €
Poblat antic des Bories : 4.50€
Museu de la Lavanda : 4.50€

Son alguns dels que recordo i això es tarifa per adult i els nens tenen un descompte , però trobo una exageració que l’entrada al amfiteatre de nîmes ens costes entre els quatre 27 € , per una visita que no arriba a una hora .
Com que diuen que si no vols gastar quedat a casa , això es el que hi ha . Com que al final tot ha anat bé i hem estat junts que es el que volíem , ja penso en l’any que bé , desprès de sortejar la crisis , on anirem .
Us deixo un resum del que es pot veure per aquelles contrades del amic Zarcozy.


4 comentaris:

Sol Solet ha dit...

El meu blocaire invisible m'ha dit que ha passat aquests últims dies fora.
Per si de cas...

Els del PiT ha dit...

La tria musical m'ha semblat molt adient (em refereixo al Viva la vida de Coldplay)
Aquí tens una traducció si t'interessa
;-)

Ana ha dit...

Jo no considero que siguin uns bons horaris i uqe et puguis acostumar a ells. A Suècia fan més o menys els mateixos i, només que pleguis de la feina a les 5 de la tarda (una hora habitual també en aquests països) ja no tens temps d'anar a comprar res.
A casa nostra les botigues i grans magatzems tenen horaris especials per Nadal i Cap d'Any també, tancant una hora o dos abans.

Anònim ha dit...

Tot i a aquestes petites diferències, França és un lloc que m'apasiona. Bones fotos!