diumenge, 30 de novembre del 2008

A que jugem ?


Ens anem acostant a les temudes i esperades, depenent de la persona , festes de Nadal . A nosaltres que ens agrada fer els deures aviat i anem mirant coses que podem aconsellar als nens per fer la carta als tres reis , ens trobem que es molt difícil de trobar coses que no tinguin relació amb la violència sobretot en el cas dels nens .
La societat es queixa de la violència existent i crec que aquesta no es la manera més adient de conduir els nens cap on volem . Molta part de les joguines tant si son físiques com si son virtuals , tenen a veure amb guerres ,operacions d’alt risc , cotxes a velocitat vertiginosa , sorolls estridents i tots amb molta competitivitat que demana sempre un guanyador absolut . I en el sector nenes , les nines tenen unes mesures fisiques que dubto molt que alguna de les seves usuàries pugui algun dia aconseguir , apart de la gran quantitat de complements que els ensenya que es pot tenir de tot .


On es l’esperit de jugar ? , fer una criatura didàctica que faci corre la imaginació per tal d’incentivar el seu petit cervell a ser creatiu . Els hi estem donant tot fet i crec que no es bo .
El gran problema bé quant al col·legi tothom té el mateix i tu entres en l’ indecís de, que faig ?. Compro per que tingui el que vol ? o l’hi dono el disgust de no tenir el que tenen els altres , tot i que potser un dia li pot ser mes pràctic . Es molt difícil de fer i decidir , amb l’afegit de la que crec que es una publicitat enganyosa la que es fa per televisió , doncs aquets anuncis haurien d’estar regulats per a el públic infantil , ja que en ells la il·lusió els hi amaga la realitat .

QUINA IL·LUSIÓ QUE ENS FAN LES SEVES CARES DE FELICITAT TOT I SABER QUE EL QUE FEM NO ES DEL TOT CORRECTE .

dijous, 27 de novembre del 2008

Quantitats


1,5 LITRES AL DIA SON ACONSELLABLES





DE 2000 A 3000 CALORIES AL DIA SERIA IDEAL






UN AL DIA ESTA BE PER VIURE EN CONDICIONS


MILLOR NI UNA AL DIA............. NI MAI








SEMPRE QUE US VINGUI DE GUST







TOOOOOOOOOOOOOOOOOOT EL DIA



Si podeu disposar de tot això ..... i no sou feliços es que :
TENIU UN PROBLEMA

dilluns, 24 de novembre del 2008

Caminada


Per aquestes dates cada any solem pujar un grup de familiars i amics al massís del Montgrí , per celebrar la seva patrona Sta. Caterina .
Caminada d’una dificultat relativament fàcil , doncs gent de totes edats amb bona forma física poden fer la ruta sense problemes .


Aquest any tot i la tramuntana matinal , alguns ens varem decidir a pujar fins al castell , nens incluits . El resultat unes vistes meravelloses des de Pals fins al golf de Roses .



El castell nomes te les quatre parets , tot i que per un dels laterals ,es pot pujar fins a dalt per una escala de cargol interior i permet de donar-hi tota la volta amb seguretat , ja que disposa de unes baranes de protecció.
Acabada la visita , caminada fins a l’ermita on ens espera la resta del grup per dinar , ja amb el foc fet i les taules parades .


La tramuntana ens fa un favor i deixa de bufar , el que ens permet dinar amb tranquil·litat , fer la castanyada i començar la campanya dels torrons .
Desprès de recollir queda temps per passejar i acabar de gaudir el diumenge abans de reprendre el camí de tornada per tal de pair el dinar .
Un recorregut molt aconsellable per qui li agradi caminar i gaudir d'unes bones vistes .El total del recorregut anada i tornada desde Torroella de Montgrí es pot fer en poc més de tres hores . Si ho feu amb bona companyia i un bon dinar , es garantía segura d'éxit .

dijous, 20 de novembre del 2008

Paréntesi



Setmanalment tinc el petit privilegi , per motius de feina , de viure la soledat des de l’únic punt en que crec que pot ser positiva .
Potser soc rarot però un dia a la setmana poder estar sol , per reorganitzar els teus pensaments , estar tranquil , escriure això mateix ara al costat de la llar de foc , sense ni un soroll al carrer en ple casc antic d’un poble en territori Aragonès , a mi hem dona vida.
Es una nit per deixar anar els dits sobre el teclat i poder pensar una paraula deu minuts si cal , no hi ha pressa , ningú m’espera avui , la nit es meva .
Trobo molt a faltar la meva família , cosa que hem recorda, cada setmana ,el que tinc i el que no vull perdre .
Se que molts aprofitarien per sortir , conèixer gent , fer coses de les que després se’n penedirien , o potser no . A mi digueu-me rarot, però ho gaudeixo així .
No es una cosa nova , ja que porto des de l’any 2001 , primer va ser Andorra , amb estades de una nit o dues a la setmana , en que vaig tornar a llegir llibres , cosa que no feia de molts anys , vaig aprendre molta cosa d’informàtica , un tema que tot just fa deu anys que vaig tocar el primer ordinador , estic fent un curs d’anglès en el que he arribat a un nivell que hem permet viatjar i que espero millorar , no per fer una conferencia , però si per tenir-hi més confiança , i altres idees que m’han vingut al cap , que han fet més fort el nostre entorn familiar . Tot per un petit parèntesi setmanal .
I sabeu el millor de tot ? doncs que ni tant sols tinc Internet , així que aquest post s’haurà d’esperar, igual que no puc consultar(amb pena) els que segueixo habitualment . Que com ho compensaré ? doncs ara prepararé unes bones torrades amb carn a la brasa i a gaudir de la soledat , llegint , aprenent , mirant tv o sense fer res , escoltant el silenci.
Per si algú diu , quina vida!!! , us dic que a les cinc del matí he sortit de Girona cap al principat d’ Andorra , he estat en dues reunions , he fet uns quants encàrrecs i ara estic a l’Aragó on ja he fet una visita d’obra . Crec que m’he guanyat el moment i vaig a gaudir-lo.

Si algú vol saber on es aquest poble amb tant de silenci :
40º 52’ 50’’N

0º 09’ 25’’ E






DEIXEU QUE EL SILENCI CARREGUI LES VOSTRES PILES

dilluns, 17 de novembre del 2008

Festa Major


Garbi24 va néixer a Cassa de Pelras , un petit poble del baix Empordà, que com cada any per Sant Martí, el patró del poble, celebra la festa major en honor al Sant .
Fa vint-i-set anys que participo en l’organització de l’esdeveniment , que va començar amb molta força quant tenia divuit anys , juntament amb altres joves emprenedors del poble . En aquells temps treballàvem dues setmanes cada vespre per el muntatge d’un envelat molt casolà , però carregat de força de joventut a falta de pressupost . Tota la força posada en aquells quatre primers anys va desaparèixer , per falta potser de ajudes , de que tots començàvem a tenir parelles mes o menys estables , potser alguns es van cansar de treballar , alguns van marxar del poble ........El cas es que a partir de l’any 85 es va acordà de fer només una petita celebració al diumenge el mati , donada la falta de pressupost i la poca ajuda rebuda del ajuntament .
A partir de llavors continuem , alguns , preparant per tots els assistents , la celebració amb un cartell d’activitats amb concert a càrrec d’una coral , sardanes i un aperitiu popular per tots els assistents , acompanyat d’un còctel de cava que porto fent durant tots aquets anys i que aprofito per donar-me jo mateix un premi a la constància (per que si no no ho farà ningú :)). I que aquest any ja el varen fer els meus fills ( com passa el temps)



Aquets any es va fer a més una exposició de fotografia de casaments de gent del poble , en que la meva família era la única en tenir-hi quatre generacions i això sempre agrada de veure. Total un diumenge molt tranquil , interessant , amb família i molts de records de quant vivia en aquell poble .












divendres, 14 de novembre del 2008

Una cadira a USA


La pregunta d’avui que jo hem faig es , quant ens costarà la tan esmentada cadira a Washington del senyor ZP ?
Donat que aquets tipus de gent nomes es mouen en hotels de cinc estrelles superior i que el sequi’t de gent que porten al darrera es molt gran , la despesa de la xerrada i a cada país , no se jo si ens resultarà profitosa , ja que els politics ens tenen acostumats a moltes reunions i poques solucions . Si mireu la retransmissió de la cimera o el seu resum , veureu que de ben segur tots estan somrient i parlant de on aniran a sopar , nosaltres a pagar-los el viatge i estrènyer el cinturó .
Si som capaços de retransmetre imatges des de el planeta Mart , com es que no podem muntar una cimera amb videoconferència , que seria igual d’efectiva i molt mes barata , Amb la tecnologia de que disposem es viable i tampoc els vull posar amb el msn i una web cam , si no que estic parlant de una sala a cada país preparada per les reunions d’aquets tipus , que cada cop seran mes habituals i de pas estalviaríem que tots els presidents de cada país hagin de visitar tots els països , ells que parlen tant de la unitat familiar també podrien estar mes amb els seus .
Crec que guanyaríem en despeses , rapidesa i moltes mes coses ............

QUE ELS MALGASTADORS ENS ARREGLIN L’ECONOMIA , ES BO ?

dilluns, 10 de novembre del 2008

Punts


Fa cinc mesos hem va posar una multa la guàrdia civil , a la província de Terol , per no aturar totalment el vehicle en un d’aquets stops en una illeta del centre de la carretera , que en molts llocs hi ha un cediu el pas . Hem vaig queixar dels cent cinquanta euros que hem va posar , doncs l’acció no comportava cap mena de risc i tenia un visibilitat molt gran . Com que sembla que aquesta gent no tenen criteri i l’únic que busquen son diners per l’estat , vaig haver de, acabar pagant la multa i callar .
El mes greu es que fa dos dies he rebut una notificació de la retirada de quatre punts del meu carnet de conduir , es veu que la multa ha arribat a l’administració i han llegit la multa , cosa que jo no vaig fer , i posa textualment “ Por no detenerse en una señalización horizontal de stop” . Llegit aixi sembla que vaig passar un creuament sense mirar posant amb perill la circulació i segons codi circulació això es retirada de carnet o punts .
Es molt injust que, per que un inútil , no sàpiga escriure el que realment ha passat hagin de treure punts a un conductor que amb vint i vuit anys de carnet no te cap multa per excés de velocitat , alcoholèmia , accidents i que fa al voltant de quaranta mil kilòmetres l’any , ho trobo molt injust , veient que gent que ha fet morts a la carretera continua conduint sense cap problema . Ara toca conduir amb por , doncs amb dos tonteries més com aquesta , hem trobaré sense carnet i conseqüentment sense feina .


ESTIC CABREJAT ........................ MOLT CABREJAT .

divendres, 7 de novembre del 2008

Sexe de pagament

Estava plovent , he vist una noia a la carretera sense sopluig , sota la pluja i el fred , m’ha fet pensar amb la injustícia amb que aquestes pobres noies han de viure ,obligades sense escrúpols a viure sota la pressió de gent que per cobdícia ferien el que fos .
Jo en el meu mon imaginatiu dibuixo una regularització de tot el que es el sexe de pagament , encara que no en soc consumidor , doncs sempre m’ha semblat que tenir que pagar per això minva molt el meu orgull masculí . La regularització d’això comportaria molts de canvis que asta hem semblen divertits .
Imagineu per un moment que aquests clubs podrien arribar a ser mixtes , tothom podria anar allà , buscant el que necessiti , homes i dones treballant per donar satisfacció sexual , amb els seus registres de sanitat , qui treballés allà ho faria per que realment hauria triat aquest ofici . Tot plegat generaria un ampli ventall de negoci , tot legal , es podrien fer les rebaixes ( quines cues) , els famosos dos per un (per el que pugui) , targetes regal (val de 30€ per el club tal) , finançament (per qui es vulgui regalar una orgia ) campanyes de publicitat (gola profunda F1 team ) i un llarg etc.... amb serveis de neteja , aparcament , gestories , sindicats................
Total un piló de gent cotitzant a la seguretat social , amb una bona nòmina que serien clients potencials a l’hora de comprar pisos , cotxes i tot tipus de producte que ara no poden comprar , per que amb el que els hi donen i sense papers no tenen accés a res de res
Pot semblar una collonada però estic convençut que solucionaríem molts problemes tant econòmics com humans .


HI HA COSES QUE ES PODEN DEIXAR ....PERÒ NO DE......................:)

dilluns, 3 de novembre del 2008

On son els diners

Sort que demà dia quatre de Novembre i amb eleccions a U.S.A , a tots ens canviarà la vida , si més no, no haurem de seguir escoltant una campanya de més de sis mesos , en la que ja s’han tret tots els draps bruts . Arreu del món veig que les eleccions son igual de pesades , i jo els hi canviaria el nom , per anomenar-les “concurs de mentides”.
Acabat aquest problema (que haurem de continuar rosegant per sempre...) el que m’agradaria saber a mi , digueu-me ignorant , es ,on son els diners d’aquest planeta , ja que els bancs ...no en tenen , les empreses........ no en tenen , les borses.......no en tenen , la població mundial.......no en te , el govern .........no en te , ningú no en te ? si ningú en te ? on son?.
Si abans n’hi havia ara en algun lloc han de ser , algú els te . Us heu preguntat el perquè en tota aquesta crisi no surten mai els anomenats paradisos fiscals , calla que deu ser per que ells no han fet hipoteques “subprime” i per això no surten al telenotícies .
Ja se que hem direu que molt del diner era fictici degut a la inflació i a la bombolla immobiliària , però tot el que la població ha gastat amb cotxes , viatges , restaurants , roba i un llarg etc ....... de diner que es mou amb efectiu , on es ?. De cop i volta resulta que algú s’ha dedicat a fer neteja o es que els col·lecciona per colors i nº de sèrie .
No ens deixem enganyar , els diners hi son , el que s’està discutint ara , internament , es com es repartiran el pastis a partir d’ara i qui es penja les medalles al mèrit per fer-nos sortir de la crisi , això si , nosaltres com sempre prepararem el pastis per ells ,sense poder-lo tastar .


MASSA GENT DINS ELS GOVERNS PER FER TANT POCA FEINA

De que deu servir l’ajudant del subsecretari del secretari del ajudant del vicepresident de qualsevol de les moltes conselleries repartides per arreu del mon. :) :)