diumenge, 3 de gener del 2016

I ara què?

Els reis ens han passat abans d’hora, ens han deixat un paquet que feia dies que s’estava embolicant, per finalment quan ens l’han donat ja no  volem ni treure’l del embolcall. Sabem el que hi ha, unes noves eleccions.
Escolto sempre totes les parts, reconec que em varen enganyar i pensava que expressament alentien el procés esperant resultats d’un desgovern al centre del país. En part ho encertava, doncs el desgovern de moment és cert, però el problema és que hem perdut com a mínim sis mesos i estem també sense govern.
Que passarà ara?  tots tenen culpa i tots tenen raó,  nosaltres els impotents ens donem cops de caps a la paret perquè no arribem a entendre quin és el veritable motiu del desacord. Si un no és imprescindible per un procés però no es tira enrere i els altres declaraven que aquest no seria motiu de ruptura, com és que no s’hagi arribat a un acord? No vull pensar que a cap dels dos el seu projecte principal no  sigui el procés.
Perquè el que mai sabrem és què ha sortit d’aquestes reunions entre grups polítics, assemblees poc clares i resultats de votacions que no estan a l’abast del poble.
Estem venuts, hem sortit any rere any dos milions de persones al carrer demanant una cosa, ho teníem a l’abast un cop passat per les urnes, però el desacord d’un grapat de persones ho engega tot a la casella de sortida altre vegada. 
Potser no està tot perdut, potser d’aquí en sortirem reforçats i traurem aquell 51% que necessitem, però ja cansa no trobeu?

13 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Cansa, cansa molt, però no ens podem cansar... Hem de seguir, si no seguim nosaltres, ho tenim perdut.

Joana ha dit...

Ja tremolo... I jo que esperava un any tranquil...

Sergi ha dit...

No hem de treure cap 51%, ja vam votar i som majoria al parlament. Aprofitem-la. És moment de la generositat. La CUP no ho ha estat, de generosa, en el seu cas ser-ho era trair el seu ideari. Ara veurem si els altres sabem ser generosos per desencallar la situació. Res condicionat per la CUP ni que no s'hagi dit anteriorment, ara sabrem si era veritat.

Consol ha dit...

Crec que el millor és tornar a fer unes eleccions i retornar la decisió del seu futur a tots els ciutadans.Crec que construir un nou estat és una empresa molt important i que requereix un gran esforç i maduresa. En altres temps hi ha gent que ha mort per voler aquesta fita i em sembla vergonyós que estiguin cansats els que han fet quatre gestos de no res.
Crec que la CUP ha actuat de forma perversa des del seu inici perquè ha condicionat el seu vot a interferir en el vot de molta altra gent que no era la seva. Junts per Sí va ser la força majoritària i tenia tot el dret de presentar el seu candidat, qui és la CUP per decidir sobre un partit i uns votants que no són els seus? Els seus vots valen més que els de tots els altres? A això li diuen democràcia?
Confio plenament amb la gent del meu país. I, si us agrada com actua la CUP, no ho dubteu, torneu-los a votar.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Cansa, i tant que cansa veure com una minoria fa anar de corcoll tot un país, però hem de seguir endavant per aconseguir-ho i ho aconseguirem, segur que si

xavier pujol ha dit...

No ens podem permetre el cansament Joan.
Però reconec que la sensació hi és.

Elfreelang ha dit...

el problema és que ara Societat Civil catalana per exemple està cofoia i contenta .....la CUP és d'esquerres i té molts grups i moltes corrents dins seu, jo em creia que estarien a l'alçada de les circumstancies extraordinàries i inclinarien la balança .....mai estaran tampoc ells tan prop de decidir i controlar un procés....ja que Junts pel si havia acceptat ser fiscalitzat aquest mesos ....si no hi més remei anirem a votar altre cop però si els partits tronen a actuar com a partits i no proposem o repeteixen fórmules de consens ....aleshores si haurem fracassat ....em penso que havíem de superar la dreta i l'esquerra per una vegada ....el frec a frec dins la CUP ja estat important , res noi hi tornarem !

Ada ha dit...

El procés és complicat i si cal tornar a fer eleccions, és un signe positiu de que es té en compte l'opinió dels ciutadans. Jo no sóc qui per opinar, però la CUP em sembla que ha estat prou raonable i ha seguit els seus ideals, a mi m'agrada el què diuen. I també altres podrien haver renunciat a les seves exigències, no? Cal més informació per poder saber quin és el desacord...

M. Roser ha dit...

Alguns polítics fan i desfan i el poble a fer punyetes...(amb perdó) No calia que ens fessin perdre tant de temps, el final ja el sabien! Com a mínim enmig de tant merder, algú ha fet un acte de coherència: en Baños ha renunciat al seu escó, perquè estava a favor de l'acord!!!

Glo.Bos.blog ha dit...

Continuarem, quin remei!, però cansa i aquest desgast a qui beneficiara?
Estic força decebuda i bastant emprenyada!

Sergi ha dit...

Diu la llegenda que els espanyols van perdre a Trafalgar perquè la seva Armada Invencible estava preparada per la batalla amb els anglesos però no per al temporal que es van trobar.

La nostra realitat és que pensàvem que venia una dura batalla amb la Armada Invencible espanyola però ens hem enfonsat mitja flota a base de cops de destral dels nostres propis mariners.

rits ha dit...

A mi em fa molta mandra tot, la veritat. Que dos grups que volen un mateix objectiu no s'arribin a posar d'acord, ja em sembla trist. Però que dins d'un mateix grup no puguin arribar a un acord, encara més. I em preocupa.

Aviam com evoluciona tot.

Relatus ha dit...

No serà fàcil, no, però res important ho és!