dijous, 14 de gener del 2016

Aigua pUtable

No em direu que al preu que tots hem de pagar l’aigua de consum amb tots els seus trams, imposts i taxes, no fa emprenyar una mica el fet que no ens la podem beure com si fos aigua.
Paguem a preu d’or un aigua que només podem fer servir per rentar els plats, dutxar-nos i fotre-la wc avall? Tothom recomana que per beure, cuinar o fer un cafè sigui aigua embotellada o si més no tractada. Si la compres embotellada resulta car i costós de traginar, si tens un grup osmòtic et foten unes clavades per canviar els filtres que són d’atracament, si la filtres amb  gerra de cartutxos intercanviables també és car i no fa miracles.....
Aleshores, si hem de pagar allò que es considera potable, perquè no et mata però te un mal gust de collons, però no és aconsellable consumir-la, que? 
Potser seria hora de pagar aquest preuat líquid segons la qualitat en que arriba a cada casa, cosa molt difícil, perquè ja ens tenen massa acostumats a pagar i callar, sota l’amenaça de: Que te la tallem eh.

10 comentaris:

sa lluna ha dit...

Ui quanta raó tens!
I si aquesta aigua et produeix al·lèrgia a la pell i per solucionar-ho et recepten un gel de dutxa que et costa 27 euros 3/4 de litre, què et sembla?
Una bona putada!!

Aferradetes!

Joana ha dit...

Ben cert!
I a tallar van ben rapidet.

xavier pujol ha dit...

Hi ha gent que te les fa moltes potables!!

Carme Rosanas ha dit...

Aquestes companyies de serveis. Aigua, llum, gas, telèfon... és una de les coses importants que s'han d'arreglar a la república catalana, perquè són, tots plegats, una colla de lladres...

Alfonso Robles Motos ha dit...

Fins i tot et trobes aigües contaminades altament amb minerals pesats i que te la cobren com si fos aigua beneïda. Jo ho veig com a conseqüència, també, de la privatització de tots aquests serveis bàsics.

Sergi ha dit...

La veritat és que no ho havia pensat en aquests termes, però és ben cert. Paguem un munt d'aigua, i no la podem fer servir per tot. Tot i que he de dir que per cuinar sí que la fem servir, no? Almenys jo. Per la màquina de cafè, per exemple, no, però per bullir sí. Ara, beure-la és completament inviable!

M. Roser ha dit...

Jo només compro aigua embotellada per veure...I avui m'estava mirant la factura de l'aigua i pago més d'imposts que el què gasto d'aigua, que sembla mentida...
Bon vespre, Joan.

Sergi ha dit...

Pel que comentes, dedueixo que consumeixes aigua del Llobregat. Fa cosa d'un mes vaig estar visitant la planta potabilitzadora i ens van explicar el següent:

-Pel Llobregat baixa poca aigua i força contaminada. Pensa que l'aigua, quan arriba a la planta, ja ha estat utilitzada i potabilitzada diversos cops en plantes de la part superior del riu per abastir a poblacions que aboquen les aigües "ja consumides" al riu. Això dificulta el tractament, l'encareix i posa uns límits a la qualitat final. O, dit d'una altra manera, seria més car aconseguir més qualitat. S'estableix un compromís qualitat/preu condicionat pel fet de disposar d'una aigua en origen de mala qualitat.

-L'aigua potable que consumim només serveix per beure o per cuinar en un % molt petit (2% o així). Per tant, té poc sentit encarir-la més per millorar-ne les propietats organolèptiques. Té més sentit fer aquesta última etapa a casa, amb dispositius com els que comentes.

-Les dificultats amb què s'ha trobat Aigües de Barcelona l'han convertit en "experta" en tractament d'aigües, ja que han hagut de desenvolupar la tecnologia de potabilització molt més que en altres parts del món desenvolupat on tenen més pluges i, per tant, millors aigües.

Per últim, i això és una opinió personal, no crec que l'aigua sigui cara. Si mires el que val un metre cúbic (uns 2€ per 1000 litres=0,002 € per litre), hi ha poques coses tan barates i tan útils. El que fa pujar la factura són els càrrecs fixes, entre els quals et cobren algunes taxes municipals.

I això sí que ho trobo malament. Si la part fixa té més pes que la variable, es tendeix a gastar més aigua. I se suposa que hauríem d'incentivar l'estalvi d'un recurs tan preuat.

Glo.Bos.blog ha dit...

Com diu la Carme, és una exageració el que paguem pels serveis bàsics, tots són caríssims i els van apujant a la seva conveniència. Ara estan canviant els contadors de la llum, segur que la pagarem més cara...
L'aigua de l'aixeta que arriba a casa és fastigosa, no és pot beure. :(

Elfreelang ha dit...

té raó el Sergi el que és realment car és tot el seguit d'impostos i altres més que no pas el consum .....a sobre paguem doble perquè jo per cuinar i beure faig servir aigua d'ampolla