diumenge, 31 de maig del 2009

The snake

La natura ens dona moltes coses gairebé fetes i que tant sols falta la lucidesa d’un moment donat per crear una imatge única , que per molts son bajanades , però a mi em donen moments de desconnexió en els caps de setmana sense presses , que a la meva manera de veure son molt necessaris per carregar les piles de cara a una setmana que , com a molts suposo el hi passa , no sabem ben bé que ens depara .
Per tant aquí us deixo el caprici d’una branca de bruc que a traves de la imaginació humana i les meves mans ha passat a ser una guardiana sense treva , d’unes sucoses fruites del temps.
No us venen ganes de pispar-li’n una?

dimarts, 26 de maig del 2009

Falta.......un mes


Desprès de tot un any de recerca preparatius i molta il·lusió , ens trobem a dia d’avui en que falta un mes just per fer les esperades vacances a Islàndia
No ha estat fàcil de preparar , per fer-ho com ho solem fer ,“low cost” , han fet falta molts de correus cap al país de destí per rebre ofertes que valguin la pena , algunes d’elles quasi de caràcter particular , doncs son varis els allotjaments de tipus familiar perduts arreu del país i que trobar-los porta la seva feina i com no el seu encant .
Amb quinze dies ens em proposat de donar la volta a l’illa , d’aquí la feina de trobar quasi cada dia un allotjament diferent , a la zona que estem , acollidor i a bon preu .
Quinze dies per veure el que veu tothom , però també per descobrir coses fora de les rutes turísticament marcades que no son tant conegudes , que gracies a la tecnologia d’avui i com no la seva divulgació a traves de blogs de gent que hi ha estat , es possible de preparar un itinerari diferent i a mida de cadascú .
Uns dels problemes que hem tingut , els que estem acostumats ,al per que no fabulós Tom tom , es que cap tipus de navegador que hem trobat té mapes del país , suposo per la poca quantitat de carreteres de que disposa . El problema esperem quedi solucionat amb un petit programa de posicionament instal·lat en una Pda que en tot moment et dona direcció a seguir i posició . Aleshores la feinada ha estat agafar d’una pàgina de mapes Islandesa els diferents punts a visitar i les cruïlles o punts on hem de canviar de carretera , en molts casos pistes de terra .
La resta es senzill, buscar vols econòmics , un cotxe de lloguer a bon preu (tasca difícil però no impossible )i la més important de totes es fer-ho amb molt de temps d’antelació , donat que no tenen massa infraestructura encara per el turisme .
Només cal esperar que tot vagi bé i que el canvi monetari es quedi com està ara , que per nosaltres es molt favorable .
Amb poc temps un cop fet el viatge es podrà veure un resum molt acurat de tot plegat i la manera de fer-ho en un blog molt interessant que resumeix els nostres viatges i que ús convido a fer-hi una ullada . Tot i que hi estan treballant periòdicament i potser encara te algunes anomalies us puc assegurar que està bé , doncs conec molt a la propietària , que té tota la sort del mon de dormir amb mi , o jo amb ella?. Ara no se com anava ....

divendres, 22 de maig del 2009

Parlament..............cinc estrelles


Veient que ja ha començat la carrera per les eleccions al parlament Europeu , em be al cap , com sempre , el cost que ens suposarà a tots nosaltres posar tanta gent dins del edifici aquest , omplir-lo no costarà , doncs son molts els que fan cua per poder anar-hi , tant se val el càrrec , la qüestió es anar-hi cobrar un sou astronòmic per fer poca cosa i de passada portar a tota la família amb totes les despeses pagades ( per nosaltres ) .
Fent una ullada als voltants del parlament , t’adones de la quantitat d’hotels spa balneari de cinc estrelles que hi ha , aleshores no entenc si van a treballar o relaxar-se . No dic que no es mereixin un allotjament digne , però em fa mala espina la quantitat d’hotels d’aquest tipus que ronden el parlament .
A tots ens estressa la feina .....a mi mateix i que per feina, moltes vegades tinc que dormir fora de casa , no m’espera pas un hotel de cinc estrelles superior amb una cuina selecta diàriament , que ni per fi d’any ens podem permetre . No tinc dret jo a gaudir d’un allotjament així ?, que part dels ingressos que genero estan destinats a ells . No tinc jo una responsabilitat que també m’estressa ? , doncs perquè uns si i els altres no ? .
Potser que la meva ignorància no em deixa veure que jo tinc el temps just per dutxar-me , sopar i dormir , comparat amb ells que fan una reunió de tres o quatre hores i tenen més temps per rascar-se-la i cal distreure’ls . Jo en canvi no amortitzaria l’estada i seria malbaratar els diners (meus)
No ens enganyem , la política es necessària en un país , però no amb aquesta exageració tant de número de persones com de glamour , els veritables motors de cada país son les empreses que generen treball , i amb el seu afany de guanyar més diners , creixen i donen més feina . Soc treballador i se que depenc de les empreses que em donin feina i diners , la política apart de alimentar-se dels meus impostos, per desprès malbaratar-los , se que no em donarà mai res , en el millor dels casos em tornarà el que ja els hi he pagat , mitjançant un miserable subsidi d’atur , que espero no haver de necessitar i que se’ls gasti algun parlamentari dins d’una gran banyera d’hidromassatge amb la companyia de noies que no porten anell de compromís .
De totes maneres hem d’estar molt contents de que ens donen l’oportunitat de triar qui volem que gaudeixi , amb els nostres diners .

CADA VOT ES COM UN LITRE D’AIGUA DINS LES SEVES BANYERES

SIGUEM SOLIDARIS I ESTALVIEM AIGUA

dimecres, 20 de maig del 2009

Invents del TBO 2ªpart

Potser que alguns no haguéssiu visitat un post anterior dedicat a la instal·lació de aigua calenta sanitària solar , fet de forma casolana i que estava en període de proves ja que en el seu moment les temperatures deixaven molt que desitjar .
Bé , el cas es que realment funciona i em proporciona cent litres d’aigua calenta en un acumulador que es suficient per l’ús de la casa , doncs durant el dia es continua escalfant , sempre i quant el dia sigui assolellat .
No ha estat a la primera , doncs uns petits problemes en la bomba de recirculació , que era de poca potencia , varen retardar la posta a punt i el seu correcta funcionament , però ara després d’aquests dies de sol , ja puc dir que va bé i que deixarem durant un temps de cremar gasoil per passar a una energia neta i barata .
Inconvenients ? l’únic que te es que si un dia arribes a casa després d’un dia ennuvolat , has d’engegar el sistema tradicional i esperar-te deu minuts en anar a dutxar-te , però vaja que no es una gran molèstia .
De cara a l’any que bé i veient el resultats passat l’estiu , potser m’animo a instal·lar-hi unes sondes i unes electrovàlvules per fer-ho totalment automàtic .
Deixo l’enllaç al anterior post per si algú es vol informar : Els invents del TBO

divendres, 15 de maig del 2009

Skyline

Moltes son les vegades que les ciutats ens mostren el seu skyline per ensenyar-nos el que tenen , el que promet aquella ciutat i el seu desenvolupament , doncs bé ara el nostre skyline ens ensenya una imatge mai vista en la nostra ciutat i que ens mante en l’esperança de ser un altre “megaurbe” de negoci on tothom tingui les seves possibilitats de viure amb la dignitat que li correspon . Tot i no residir en ella la proximitat en que m’hi trobo em fa reflexionar sobre el resultat que ens pot reportar , si serà bo o ens passarà factura , donat el cost de l’obra , que evidentment paguem entre tots .
Les infraestructures d’una ciutat son vitals per el seu desenvolupament , ja tenim un aeroport que funciona molt bé i ens reporta molts de viatgers , tindrem un tren d’alta velocitat que ens portarà a la capital o al centre de França en un temps relativament curt , el servei de bus tot i que no es per tirar coets , funciona . Que es el que falta ? , doncs trobo que el que falta es treballar molt per tenir un motiu potencial per que la gent tingui que venir i vulgui venir . Motius en tenim , però cal treballar-los i polir-los i sobretot la gent ha d’entendre que s’ha acabat el sistema clatellot per fer diners rapits , em de tornar a fer com les formiguetes anar recollint de mica en mica per tornar a fer-nos forts i competitius , la clau està en tornar a fer números reals , tenir uns marges comercials correctes i que les coses valguin el seu preu , aleshores la gent tornarà a comprar , crearem feina , llocs de treball i de mica en mica tot tornarà a una certa normalitat ..................i varen ser feliços , menjant anissos .
Aquest es de moment l’skyline que tenim i que no sabem on ens portarà .

dilluns, 11 de maig del 2009

Perseguint el poder


No se si la gent se’n adona o no del poder que estem donant a les entitats financeres d’arreu del món , però el cas es que s’estan apoderant del planeta amb tots els seus recursos inclosos . Dominen la vivenda , la borsa , les energies , industries , metalls preciosos i un llarg etc....... . En poc temps podrem veure com es faran amb la sanitat doncs l’impossibilita’t dels governs de fer front a les despeses de sanitat i al finançament que han contractat a els bancs obligarà a una fusió , per no dir-li compra o regal directa , amb el temps s’estan fent tant poderosos que una unió de les principals entitats farà que em pocs anys per les eleccions haurem d’anar a votar a la nostra entitat ,pagant una comissió que encara no sabem el nom , però que segur hi serà i tot el departament polític passarà a ser una colla de titelles a les ordres de quatre persones que seran els qui estiraran dels fils que els hi convingui en aquell moment . Estem acostumats a dependre de ells , però haurem d’acostumar-nos a obeir les seves ordres .
Que ells financen la majoria de conflictes bèl·lics , directa o indirectament es de tots sabut i no crec que algun dia proper ens concedeixin un crèdit per poder fer la guerra contra ells.
La globalització potser està molt bé , però el dia que el planeta depengui dels grans bancs mundialment units , no em farà cap gràcia que tant sols un grapat de persones decideixin el nostre futur i el camí a seguir .
No se la solució , m’agradaria saber que es pot fer per escapar d’ells , doncs s’estan fent forts gràcies a nosaltres mateixos i el nostre afany de consum .
Potser, i tant de bo , no estigui en lo cert i m’equivoqui , perquè si no els nostres fills encara estaran més lligats de peus i mans que tots nosaltres , i això em fa patir .
Dieu m’he que estic equivocat i em fareu feliç .

dijous, 7 de maig del 2009

Fins l'última gota

En un país on la població ja estava prou masegada per culpa d’una crisi que els hi varen crear i que la gent va seguir sense miraments , es troben ara , que els qui han de pagar els plats trencats son els mateixos de sempre , la gent que com a persona humil i ciutadana es la més feble .Tothom busca com omplir la seva bossa de diners per fer front a la crisi i aquí es on veig una injustícia que em fa bullir la sang . I no es altre que aquell famós monstre de quatre rodes sota comandament d’homes d’uniforme que sense pietat i obeint ordres des de l’ajuntament , no para d’emportar-se cotxes , suposadament mal aparcats ,amb una nota de color grog enganxada als vidres i una enganxina triangular al terra per indicar-te on els hi has de portar els diners . Com veieu el negoci es rodó , doncs amb una inversió de dos trossos de paper i un lector de targetes de crèdit tenim una recaptació de més de tres mil euros al dia i monstre , sobradament suficient per pagar el leasing del monstre i els sou dels seus acompanyants .
Jo no dic que no es posin multes i que no es retirin vehicles , el que no m’agrada es que es converteixi en la taula de salvament per ells , treien cotxes a tort i a dret sense que facin cap nosa , només amb afany recaptatori . He vist com davant d’un vehicle difícil de treure , el deixen per anar per un altre que sigui de més bon enganxar i retirar , del que es tracta segons sembla es de donar un servei de quantitat i no de qualitat , doncs si a tu t’està obstaculitzant un vehicle mal aparcat , ja cal que lloguis un taxi , doncs el temps d’espera per que el treguin es llarg .
Si almenys es pogués aparcar en zones habituades tindrien una excusa , però el cas es que no hi ha places d’aparcament en molts llocs , el qual t’obliga a fer una infracció que per molta gent es quasi la meitat del seu sou .
La població no te cap culpa de que no s’hagin sabut administrar en tots aquests anys de bonança i que ara ens espremin fins l’ultima gota per intentar sanejar els seus comptes en números vermells, per la seva mala gestió .
Ah i tranquils a mi el monstre de rodes encara no m’ha enxampat , tot i estar sempre a punt per lluitar-hi com Sant Jordi amb el seu . Sempre amb la llança a punt............
aneu amb compte

diumenge, 3 de maig del 2009

Teatre ?


Avui segurament molts de nens i nenes d’aquest país hauran fet la seva primera comunió , que com cada any per aquestes dates son típiques . No solsament es típica la comunió en si , sinó que bé seguida de tot un reguitzell de tradicions , on , perquè no, els restaurants es freguen les mans , les botigues de records , les botigues de roba , centres d’estètica i un llarg etc . Tot plegat un consum que ens va molt bé en un època de crisi com la actual . El que no se si ens va tan bé , es el que estem ensenyant als nostres fills , als que intentem inculcar l’ètica de viure , amb les maneres que ens agradaria que actuessin de més grans .Que pensaran d’uns pares que els porten dos anys a catequesi i assisteixen a les misses , per després ,la majoria, deixar de anar-hi .Que pensaran d’una celebració que tan important es , segons els hi ha inculcat en aquests dos anys , i que la majoria de familiars ni tan sols entren a l’església , doncs prefereixen quedar-se fora a xerrar amb altres convidats . Que pensaran si tota la feina feta en aquest temps es redueix a un àpat de restaurant i un munt de regals . Que pensaran després de tot aquest temps on els hi han inculcat la unió i l’amor entre tots nosaltres si provenen de famílies on els pares son separats . Que pensaran es difícil de saber , doncs la seva poca edat no els fa prou assenyats per deduir-ho , però jo crec que no s’està fent bé doncs alguns dels nens volen fer la comunió per tenir regals , fer la festa i vestir-se de gala per l’ocasió ,passat tot això ja demanaran un altre cosa .
Ara ja podem dir-li tradició , creença o simplement teatre , que es en el que s’ha convertit en els últims anys i que obliga a familiars que potser la seva economia no passa per un bon moment ,a fer una despesa considerable per tal de que el nen tingui el que ha demanat o ha vist que els seus amics fan .
Si realment es religiosament tant important , potser seria bo que el cristianisme es plantegés fer això en la majoria d’edat , quant la persona en si sabria que vol , que li convé i de passada deixaríem d’alimentar la hipocresia que genera , que de ben segur no es el que volem per els nostres .
Els meus després d’explicar el que es tot plegat i que sempre hi seran a temps a fer-ho , no la faran i estan convençuts de fer el correcte . I vosaltres , que en penseu ?
Diuen que fer les coses bé no es tant difícil , però jo penso que no es tan fàcil , o potser m’ho sembla ?