dimarts, 10 de novembre del 2009

Jo també m’estic escalfant

Ho dic en veure que mentre uns estan parlant del canvi climàtic amb cimeres multitudinàries que ens costen un ull de la cara, els altres anuncien que han trobat més petroli Mèxic, per continuar escalfant no sigui que ens refredem.

I es que mentre els maleïts petrodòlars segueixin regint l’economia i tinguin agafats per els collons a una pila de gent que està fent el titella sota els seus talons al portador, no podrem començar a posar solució a un greu problema del que molta gent encara, no es fa càrrec de la seva gravetat.

Vaig comprovar l’estat de la glacera de Bryksdal a Noruega amb cinc anys de diferencia, on la primera vegada era tot gel i podies passejar-te per sobre, la segona vegada i havia un llac tant gran que amb barques pneumàtiques passejaven als turistes. Llavors entens que es exactament el canvi climàtic.

Tenim una tecnologia prou desenvolupada com per captar la suficient energia del sol, l’aire, moviment de marees i un suposo llarg etc. Hem d’esperar a esprémer fins l’ultima gota de petroli per començar amb energies netes? De que tenen por? De que no recaptin impostos? . Hi ha maneres de fer-nos pagar, que jo sàpiga la llum de casa la cobren segons un marcador i no tinc que anar a comprar-la a litres.

Els productors dona la casualitat de que tenen kilòmetres quadrats de sobra per posar plaques fotovoltaiques en els seus deserts inhòspits, que posteriorment ens cobraran a tant el kilowatt.

A les hores jo em pregunto, que es el que falta, tecnologia o ganes?, no podríem posar gent a treballar per desenvolupar un cotxe elèctric, sistemes d’emmagatzematge elèctric, noves formes de captació i més sostenibles, per tal de fer un bé al nostre planeta i de passada començar a sortir d’una crisi que ningú sap quant a acabarà.

Algú que m’ho expliqui, jo mentrestant i amb l’escalfada que porto.....vaig a fer una cervesa, que per cert, diuen que la pujada de les temperatures afecta la qualitat del lupul, o sigui que, més calor i cervesa més dolenta.

14 comentaris:

Striper ha dit...

Doncs ja hasta el vici dels pòbres com la cerveza es veura afectada per el canvi climatic.

Carme Rosanas ha dit...

No sé si queda algú que no s'escalfi massa! D'aquest món acabarem per no entendre res de res.

Sergi ha dit...

Jo no hi crec massa en el canvi climàtic, o més aviat, hi crec, però no penso que nosaltres hi tinguem massa a veure. Quan la terra en tingui ganes, ja es refredarà, qui sap si encara serem per aquí nosaltres.

Això sí, fer servir energies més netes no faria mal a ningú. La contaminació no és bona a cap nivell, i si es pogués reduir millor. Però manen els diners, els que tenen la pasta decideixen, i per ara encara no ha arribat el moment de desterrar el petroli. Quan aquest s'acabi, veuràs que són els mateixos els que dominin les energies que imperin.

Joana ha dit...

Ganes guapo, sempre els hi falten ganes per les coses "alternatives".

Thera ha dit...

Al cap de vall, com en tot, aquí també hi manen els diners, i molt! Per a mi tot es redueix a això, al poder dels diners i trames polítiques. Si interessés rai... ja faria temps que les energies alternatives estarien a un altre nivell, i tant! Mentre, els petrodolars manin, res a fer.

Clidice ha dit...

pel que em diuen l'energia solar no funciona prou bé i contamina a l'hora d'emmagatzemar-la. En tot cas, els amos del petroli ja són els amos de les energies alternatives, quan se'ls acabi l'estocatge ja ens les vendran, de moment els convé treure el "material" antic. Sinó de què tots aquests globus sonda dels cotxes elèctrics? només ens estan preparant per acceptar-los i voler-los, així, quan sigui l'hora, els posaran al mercat a "bombo y platillo" i nosaltres ho rebrem (de fet ja comencem a fer-ho) com una cosa meravellosa. La pròpia il·lusió de fer "un món millor" ens farà comprar com a bojos. Que ja s'ho tenen més que estudiat.

Jordi ha dit...

Segurament falla que els que tenen el monopoli renunciïn a ell i, per tant, deixin de guanyar diners. Així doncs, de moment, ho veig inviable! Trist, però real.

Estem governats per una colla de brètols que només els interessen els diners. Bé, crec que no dic res de nou i que ningú no sàpiga...

Anònim ha dit...

Mira, a mi el tema cervesa no m'afectarà, quina sort!
No t'escalfis tant...

GEMMA ha dit...

No hi entenc del tema, s'està avançant però certs interessos (segur capitalistes) ho fan tot més lent. Però arribarà, anem vers allà. Sóc optimista, hi ha molts professionals treballant i molta reivindicació al respecte. El progrés va en la direcció de les energies alternatives, si estem (m'hi inclueixo, doncs tots hi estem implicats) a temps de salvar el planeta no ho sé, esperem que si, dependrà també del propi planeta.

Salut Joan, i a veure si aviat passem a refrescar-nos.

Joana ha dit...

Tu ho has dit ! Falten ganes i ganes de treballar . Tantes cimeres per no res.
Mllor una cervesa i relaxar-se1

GAIA ha dit...

Escalfament i impotència és el que se sent

lisebe ha dit...

Doncs si cada vegada es pitjor tot..!
si descalfament en parlem no solsament es el climatic... que també,pero noi es el que hi ha per cert ja només falta que també afecti al lupul... dintre de res haurem de canviar de planeta oi??

Petonets maco

Agnès Setrill. ha dit...

Me'n vaig ara mateix a saborejar el present, amb una guiness que tinc a la nevera de fa dies esperant-me.
..i mentre sigui així de bona.

A la teva salut!

assumpta ha dit...

Tu ho has dit, crec que el que falta són bàsicament ganes. La qüestió és treure's sempre la patata calenta de les mans i ara ja s'acaba el temps.
Les glaceres dels pirineus, diuen que en vint anys hauran també desaparegut.
Mentrestant, els governs segueixent posposant esls acords per a properes cimeres un i altre cop.