diumenge, 27 de setembre del 2009

Maneres de fer

Per mi ha estat la primera vegada de fer una visita cultural d’aquesta manera, suposo que molta gent ja n’ha fetes, però la veritat es que jo ni sabia que es feien. Ara que les conec potser no serà l’ultima, doncs el resultat ha estat d’allò més agradable.

Els fets abans esmentats, han estat en el més que conegut lloc de les ruïnes d’Empúries, i que varem descobrir les visites guiades a través de la web del museu arqueològic de Girona.

Les visites no tenen altre cosa que les diferencien de les altres, que el fet de que son visites teatralitzades, on un grupet de cinc actors i actrius posen en escena en diferents llocs de tot el recinte, part de la historia de l’excavació i de les obres trobades en el decurs dels inicis de les excavacions (1909) fins que per culpa de la guerra civil (1937) es varen aturar.

Si que es cert, que no es pot jutjar una representació amb els ulls de tothom, doncs hi he vist algú que no estava massa per el tema, però la majoria del grup d’unes quaranta persones assistents, hem gaudit d’una manera diferent de fer turisme cultural, amb una durada de quasi dues hores que han passat volant.

Haig de destacar el mèrit dels actors participants, doncs una representació a pit descobert que dic jo, sense micròfons, totalment al aire lliure, sense decorats, ha de ser una tasca difícil el fet de representar, un paper, estan barrejat al bell mig del públic.

Tots hem gaudit d’un diumenge al matí diferent i ells han recollit el seu esforç, just després de la ultima representació amb un llarg aplaudiment, que tenien per el meu parer, totalment merescut. Hi ha coses que encara es fan amb cara i ulls, un 10 per l'organització.

14 comentaris:

Striper ha dit...

De vegades una una mica de representació treatralñ anima molt un espai, que podria resultar força sopso a capelo.

Joana ha dit...

Fantàstica proposta! Fa poc vaig visitar les ruïnes d'Empúries però per el meu compte...A Girona capital durant l'estiu es fan representacions als diferents museus de la ciutat i al Call Jueu i gaudeixes aprenent i passejant!
Són altres iniciatives diferents de les que estem acostumats. Un 10 :)

Eva ha dit...

Molt bona iniciativa...
Salut!!

khalina ha dit...

doncs a veure si algun diumenge hi anem

berta ha dit...

Crec que m'agradarà... a veure si hi vaig.

helenna ha dit...

Gràcies Garbí, una bona proposta pels matins de diumenge. M'ho apunto!

Joana ha dit...

Molt bona iniciativa.
De tant en tant, dies "diferents" poden ser molt especials.

Carme Rosanas ha dit...

Hi passo tantes vegades... ben a prop i encara cap vegada les he visitat així. Gràcies!

Clidice ha dit...

Ara es fa molt això en certs espais i és una forma excel·lent de fer-te la idea de com funcionava allò que visites. Vaig estar en un petit palau a Portugal on, a cada cambra, hi havia actors i actrius, músics, vestits de l'època i fent real tota l'arquitectura i el mobiliari :)

Jordi Casanovas ha dit...

Ara m'has fet pensar amb els Manel... grecs, romans.

http://www.goear.com/listen/33f61f1/ROMA-manel

GAIA ha dit...

Fa tres anys vaig anar de colònies amb els nois del Centre especial de treball d'on treballo i una de les activitats va ser anar a les ruïnes d'Ampuries. També recordo una colla d'actors que ens van fer una representació i com van deixar participar als nois en l'escena del mercat. Va estar molt bé!

Ramon ha dit...

Crec que al museu de la ciència de Terrassa, també en fan... i engeguen la gàbiade Faraday!!!

Es que és més xulo d'aquesta manera!

òscar ha dit...

fa molt bona fila i sembla una extraordinària manera de fer-les encara més atractives per petits i grans.

lisebe ha dit...

Molt bona la idea de sortir a gaudir de la historia d'aquesta manera.
Com a minim diferente!! Ho probarem!!

Petonssss guapo