diumenge, 7 de juny del 2009

Zero en conducta



Aquests dies he passat algunes estones en centres d’atenció mèdica tant d’urgències com de capçalera , com no sóc , per sort , un gran usuari d’aquests llocs m’he adonat ( jo tot sol ) de la mala educació que existeix en la nostre societat a l’hora d’assistir a llocs així .
Sabem tots que l’estat d’ànim no pot ser el més adient quant estàs en un lloc així , doncs entenc que tothom preferiria estar a la platja o dormint amb la dona del veí ( si no t’hi enxampen) , que pas estar allà fent cua esperant que et donin una mala noticia quant sigui el teu torn .
En la paraula torn ja trobo alguna anomalia , doncs no cal aixecar-se del seient per increpar al metge de torn si no t’ha cridat , total per fer-li saber que fa estona que estem allà . Un altre cosa que la gent es passa per el forro dels cu...... es el mòbil , que molt ben indicat està amb un senyal de prohibició com els de la carretera , potser al no haver-hi mossos a urgències la gent no tem per els seus punts , estic d’acord que no volem estar desconnectats , però almenys poseu-lo amb silenci i si algú truca sortiu fora a fer la xerradeta .
En el cas d’urgències , ( vist amb aquests ullets verds que tinc ) si et diuen, has d’entrar sol i els familiars que esperin a la sala d’espera , per que cu...... entreu quatre acompanyants amb el malalt cap dintre urgències ? per tot seguit anar a trobar la infermera per saber si n’hi ha per gaire , home una mica de paciència no us aniria malament , apart de que la vostra espera enmig d’altre gent en silenci , us dediqueu a ensenyar-vos les musiquetes que porteu dintre dels mòbils , perquè no dir-ho , d’última generació i que no estaria malament que els diners invertits us els gastéssiu amb un manual de conducta .
Tot plegat es una simple interpretació del que he vist i em sembla que no es políticament correcte , i que l’únic que hi trobo de bo es que almenys aquest comportament no es típic de la gent d’aquí .
Si en poques hores he vist això , vol dir que una observació continuada donaria sobradament per un llibre que jo anomenaria : Qui desespera a la sala d’espera?

22 comentaris:

Striper ha dit...

Mes quie per un llibre per una enciclopedia sencera.

Anònim ha dit...

Molt encertat el teu post, Joan. Som pacients... impacients.

kweilan ha dit...

Doncs sí, donaria per molt més. Quan he estat en aquest lloc, els mòbils és el que més em molesta.

sargantana ha dit...

m'agrada veura que a pesar de tot...no perds l'humor
tot i que ben mirat quan hi ets pel tros no fa tanta gracia
som aixis...i no hi ha mes!

he pasat a veura que feies...com ho tenim??

Joana ha dit...

De totes maneres, també falta certa educació.
Ni que cal millorar les llargues esperes...

Azu ha dit...

Jo crec que com tot, hi de tot a la vinya del Senyor.
Hi han pacients maleducats, hi ha personal del Hospital que es podien haver dedicat a treballar en un altre sector, hi han familiars insoportables,
però per sort també hi ha gent encantadora. Jo lo dels Hospitals ho porto fatal, només entrar i sentir l'olor espezial, ja em posso dels nervis

Kudifamily ha dit...

Coincideixo força amb el comentari de l'Azu. Hi ha de tot a la vinya del Senyor, que en diuen.
Igual que hi ha molta gent educada que espera i intenta no desesperar, també n'hi ha que no, com la que descrius.
I amb el personal sanitari passa el mateix. Moltes vegades és el pacient qui ha d'aguantar un treballador de la sanitat agobiat, esgotat o cabrejat amb la vida i la feina, i tampoc és just això.

Crec que el que falta és molta empatía per part de les dues bandes, per posar-se cadascú a la pell de l'altre: el metge a la pell del pacient/familiar preocupat i neguitós, i el pacient/familiar a la pell del metge a qui li falten recursos i li sobren hores de guàrdies...

Kudifamily ha dit...

Per cert, com va la pota?

zel ha dit...

Tens més raó que un sant... I encara no has vist el que es munta a les habitacions, és que a casa hi ha una infermera i un metge i sé de què parles....

_MeiA_ ha dit...

Estic totalment dacord amb tu, és vergonyós que en un lloc com urgències hi hagi gent tant mal educada! Bueno, més ben dit, és vergonyós trobar-te encara avui en dia gent TANT mal educada, a tots els llocs: als transports públics, comerços... ja diuen, que les plagues s'escampen.

Thera ha dit...

Coincideixo amb tot el que dius, hi ha molta gent maleducada i impacient per tot arreu (i es troben en dosis concentrades en aquests serveis), i tb. és veritat que de vegades entre el personal sanitari també hi ha gent 'molt cremadota' i entre tots fem que aquests llocs com urgències, sales d'espera siguin llocs força inaguantables i sovint depriments,... Bon post.

helenna ha dit...

La mala educació és present a tot arreu, i en els centres sanitaris es fà realment insuportable.
Estic d'acord amb Striper, n'hi hauria per fer-ne una enciclopèdia sencera.
La pota... millor?

GAIA ha dit...

De personal sanitari també en trobes de mal educat. Hay de todo en la viña del Señor.
Espero que et vagis recuperant

Agnès Setrill. ha dit...

No vaig gaire al metge, per sort, però quan hi vaig, aprofito per llegir. T'he de dir que mai m'he trobat ningú més que ho faci! La majoria és dediquen a mirar-se el rellotge, renegar, en el millor dels casos, és llegeixen un gratuït o s'endrecen la cartera, netejant-la de papers, però això tampoc és veu gaire.

Anònim ha dit...

S'enten que hi hagi nerviosisme, pero la gent quan va a algun lloc que paga l'estat (si tots amb els impostos) es creu amb dret de tot... Suposo que senten que son els amos d'allo.
A una ferreteria la gent es porta millor... Crec que fins i tot a les escoles, que ja es dir...

Anna ha dit...

Sí, és veritat que la gent incívica fa posar de mala llet. Jo vaig treballar una època en unes urgències del Raval i t'asseguro que era un pal!
Potser si fessin pagar a la gent, com fan aquí a Suècia, es calmarien una mica (?)

Marta ha dit...

Garbi24
porto un any de salas d'urgencias, de salas d'espera de quirofans, de sala d'espera de metges....podria escriure no un llibre si no una enciclopedia.
Pro tambe puc dir que he trobat gent estupenda, es crean vincles amb las personas que comparteixen horas d'espera amb tu, no tot es dolent.
I cal remarcat la profesionalitat de tot el personal sanitari que he anat trobant en aquet llarg peregrinatge de bates blancas, puc dir que no he trobat cap, ni un mal gest, ni una paraula fora de to de cap de las personas que ens han ates i que per desgracia encara ens estan atanent.
Un 10 en conducta per tots ells.
I en general un 5 justet per las "personas" que pixant fora de test, que com tu dius son moltas.

petonicos, sempre.
que et milloris aviat, paciencia i ánims.

Eva ha dit...

El pitjor de tot és que això passa a tot arreu...
Paciència...
Salut!!!

bajoqueta ha dit...

L'altre dia al CAP, quan bajoqueto va anar a fer-se analisis, una dona va fotre bronca a una altra perquè no parava de preguntar-li a l'infermera quan li tocaria. I quan li toca a ella (la que va fotre la bronca i que anava d'educada), va fotre un merder allí increïble jajaja. Havia per gravar-la en vídeo i ensenyar-li que lo que ella havia recriminat ho estava fent i multiplicat per 10. Hi ha gent molt i molt maleducada, i d'altres vegades també és culpa de les hores que ens tenen esperant que treuen de quici a qualsevol...

assumpta ha dit...

Sí, completament d'acord amb tu!
Hi ha situacions que treuen de pollaguera. I les que tu descrius en són una bona mostra. Els mòbils, perfectament poden estar només en mode vibració i si et truquem, doncs surt un momentet a fóra que no cal que tothom s'assabenti de les situacions. (hi ha qui sembla que a més cridi per a que tothom o senti bé). L'altra qüestió també és d'educació. Si la gent en aquell lloc es troba tota en la mateixa situació, per què carall sempre hi ha els que han de donar la nota?. Passa com a les escales de veïns, sempre, sempre, sempre, hi ha el "tocadellonses", potser només és qüestió de tant per cent. Aaaaggggg!
Fa molta malícia. Mira, és com en el tren. Ara que hi ha mp3 i 4 amb "cascos" per a que la gent senti la música que li agrada quan vulgui i on vulgui SENSE MOLESTAR AL ALTRES, venen els "taraos"de turno amb el mòbil a tota pastilla (i a sobre amb una música insuportable) i mai, mai sel's hi acaba la bateria.
Bé, que hi estic d'acord amb el que tu has dit.
Espero que tot estigui bé!!!
Cuida't i petonsssss!

Els del PiT ha dit...

No podem generalitzar, està ben clar, i el que és més important és no perdre ni la correcció ni l'educació, tant per una banda com per l'altra.
No et desesperis, eh? Paciència.
;-)

Anònim ha dit...

Suposo que tot aixó molesta molt si está exagerat pero a mi també em molesta el silenci en la sala d'espera. Em sento incomoda. Prefereixo que hagi gent parlant en veu baixa, aixi no em poso massa amoinada pel accident.