dijous, 4 d’agost del 2011

Gin tònic

Jo que en sóc consumidor eventual de tota la vida, m’ha fet gràcia que ara que he tingut la oportunitat últimament de degustar aquest combinat de la mà d’un professional i campió d’algun dels concursos que anualment es celebren, veure com hi ha una revifada tremenda d’aquest tipus de combinat i que l’estan convertint en un art.

Ara jo no és allò de posar dos glaçons dins un got de tub, amb un tall de llimona, un raig de ginebra i una tònica qualsevol. Ara hi han molts tipus de ginebra, que han de casar amb la seva tònica. Ara de moda el to blau, amb ratlladura de pell de llimona verda, espurnes de polpa de llimona i tot servit amb copa “balón” . Potser és el millor del millor dels gin tònics, però jo he trobat un combinat de gin tònic molt millor, que no coneixia potser per no estar prous hores a les barres de bar.

El millor i de passada per fer país, podem fer ara el gin tònic amb productes autèntics catalans, posant en el nostre combinat la ginebra Marianna, fent honor a Marianna de Copons, que va ser espia clau a la guerra de Successió. També podrem afegir, com no, tònica catalana. Havent salvat aquests dos esculls, trobar llimones catalanes i glaçons no ens serà tasca difícil. Jo la veritat, crec que ho declararia beguda nacional per les properes eleccions del 20N, haurem d’anar molt torrats per aguantar-los. Què menys que fer país mentre duri el mal temps.

Prepareu-se, novembre no és tant lluny, podeu començar a fer aprovisionament ara mateix, cercant la vostra botiga més propera AQUI.



17 comentaris:

jomateixa ha dit...

A mi no m'ha agradat mai la ginebra, però qui sap... la catalana no l'he provada mai.

El porquet ha dit...

Doncs me n'has fet venir ganes de prendre'n un de ben fresquet... i ben catalanet!

magazine.cat ha dit...

No m'agarda la ginebra, era més de "San Maiquel" :)

Assumpta ha dit...

Ja he trobat la botiga a Reus!! ;-) N'hi ha quatre, però tres no sé on son i una m'agafa força bé :-))

Salut!

Mercè ha dit...

Quan isc de copes quasi sempre em decante pel gin-tònic, és bastant digestiu.
Salut!

Sergi ha dit...

Sí que està com de moda el gin-tònic. A mi no em fa el pes, però es veu que ara és guai prendre'n. Jo que em pensava que era una beguda de pelats i obrers de la construcció...

Yáiza ha dit...

Eeeecs, a mi no m'agrada gens el gin tònic, però és que jo, amb temes alcohòlics, sóc de begudes dolcetes... si no, no m'entra. De totes maneres, tinc un parell d'amics que van d'entesos en el tema (l'un perquè li agrada la beguda, i l'altre perquè treballa en una bodega i en coneix totes les varietats) i sovint en parlen amb un detall que trobo sorprenent. Déu ni do, les passions que aixeca el gin tònic!

Eduard ha dit...

Ben preparat un gin tònic pot ser una de les millors begudes del món i també de les més polivalents.

Catalina Cerdó ha dit...

A mi no és una de les begudes que m'entusiasmin, en tot cas prefereixo una "pomada", ginebra amb llimonada, i posats a fer país, has provat la Gin Xoriguer(Menorca) Així i tot he de reconèixer que amb la imatge que has posat m'ha vingut una set.... (potser ser fins i tot la provaria) Salut Garbí!!!

rits ha dit...

A mi no m'agrada el gin tonic (ni la ginebra ni la tònica), xò tinc un amic amant d'aquest combinat, li passaré la teva recepta a veure què en diu!

Anònim ha dit...

Pos jo faig cada Gin que no vejes mmmm bonissims. Un bes

Joan ha dit...

No sóc ni de gin ni de tònic i les modes més aviat em rellisquen, però amb el panorama que ens espera i ens acull, m'estic plantejant demanar-me un tanc sencer de ginebra per capejar el temporal.

kira permanyer ha dit...

OSTRES, QUINA FOTO! A mi no m'agradava la ginebra, ara si. A mida que em faig gran m'agrada més tot tipus d'alcohol... buf! amb moderació es clar... Bon estiu! Que amb la tardor que ens espera....

Pakiba ha dit...

A mi no magrada,pero com per votar el 20 N tenin que anar ben torrats, començaré avui i així estaré preparat,perque la tónica sol no val,britat?.

Finestreta ha dit...

I jo què faré doncs?!?! A mi no m'agrada el Gin tònic...

Anònim ha dit...

diuen que el gintònic es una beguda per gent gran, per tan si ara et comença a agradar vol dir que...

Anònim ha dit...

Je je je, a mi m'agrada beure gin tònic a les nits d'estiu en festes; però noi, enguany encara no ho he catat. La ginebra amb cap altra combinació. Bones vacances, Garbí.