dissabte, 6 de febrer del 2010

Juro que no ho sabia

La radio del cotxe m’ha dit una cosa que he trobat molt cafre per el tems que estem, es veu que si una persona està a l’atur amb la llei a la mà no pot fer vacances, doncs diu la llei que: el sujeto tiene que pernoctar en su residencia habitual, o sigui a casa, per tal d’estar localitzable, suposo jo, per la gran quantitat d’empresaris que cada dia van a buscar gent a la cua del atur. No fer cas d’aquesta llei i en el cas de que algú per casualitat se li demostres que ha estat fora de casa : se le podria anular la prestación de subsidio de paro, collons com les gasten.

Segons ells tot això be de que la gent ha d’estar localitzable, però es veu que no saben que ja quasi tothom té telèfon mòbil, que estem al segle vint-i-un i que aquesta llei te més anys que l’atur mateix. Quant els hi convé es treuen una llei de sota la màniga i en poques hores ens tenen treballant fins als seixanta set anys.

A veure si avui en dia, que tenim vols d’avió a quatre duros, una persona que ha perdut la feina no pot anar a veure un parents que viuen a qualsevol punt d’Europa. Segons ells, la solució està en passar primer per l’atur i després d’omplir un formulari es veu que et deixen viatjar, ara també haig de dir que a la pobre noia li varen dir que ara ja tenia tot el cupó de viatges exhaurit, només: una vez al año, i estem a principis de Febrer.

Tot te el seu costat bo, així es gasta menys, no et perden les maletes, no has d’aprendre idiomes i si una persona us convida a dormir a casa seva i no us fa el pes : ui ho sento, no puc, que encara perdria el poc que cobro de l’atur i a casa meva no pot ser.


20 comentaris:

joanfer ha dit...

Ostres, Joan. Tal i com ho expliques al principi, més que parlar de l'atur, sembla que parlis d'una llibertat condicional de presó. No coneixia aquest aspecte de la llei, però realment em sembla obsoleta i ridícula!

assumpta ha dit...

Això sembla més un acudit que no pas la realitat i lamentablement ho és.
A veure a quin cap li entra, no ho podien haver canviat hores d'ara? No veuen que d'això s'en diu pijar fora de test? Hi ha lleis/normes etc. que semblen ben bé feudals.

Pregunto: I si no avises i surts, com ho saben? o no cal sortir del país, vas suposemt a Sevilla dos dies, que passa no podria ser que estiguèssis malalt al llit?
Renoi, quin panorama!
Més val que no ens hi haguem de trobar!

sànset i utnoa ha dit...

Jo tenia un company de pis que tenia la parella a Mèxic. Ell estava aquí i estava a l’atur. La va anar a veure i hi va estar més d’un mes. I va seguir cobrant l’atur. Com? Tenia un germà bessó i molt de morro. Ara, no trobo bé que la llei digui que has de pernoctar a la residència habitual en el cas que estiguis a l’atur. Si cobres l’atur vol dir que has cotitzat un temps determinat i et mereixes cobrar aquesta “compensació”. La forma com gestiones els teus ingressos és cosa teva.

Aquest exemple que ens has explicat és el paradigma de l’absurditat de l’administració.

*Sànset*

Gaia ha dit...

Desconeixia aquesta llei i no la trobo justa com tantes altres.
Salut

_MeiA_ ha dit...

Collons! Ho desconeixia totalment!
Mira, tinc una amiga molt propera, que ha estat treballant molt de temps per poder agafar el paro i marxar a viure la vida a l'Argentina, té en ment quedar-s'hi fins que se li acabin els diners... i pel què tinc entès... renova els papers del paro per internet.
De fet és bastant "bohèmia" i si la truquen del paro em sembla que li entrarà per una orella i li sortirà per l'altre.

És igual que quan estàs de baixa, encara que sigui per un braç trencat, fa mija por sortir el carrer a divertir-te per si et veu el jefe, i et quedes tancat a casa.

Sergi ha dit...

Home, si estàs a l'atur potser t'ho penses dos cops abans de viatjar, encara que els vols siguin barats. Però tampoc trobo que hagués d'estar restringit, si tens estalvis i en vols gaudir, ningú no t'ho hauria d'impedir.

M'ha fet gràcia el darrer tros, que lladre!

TICTAC ha dit...

Trobo que es tracta d'una més d'entre totes les lleis absurdes i obsoletes que existeixen.
És més lògic que hagis d'estar localitzable de dia -que és quan et poden voler localitzar- que de nit, que les oficines de l'atur estan tancades, no?

existència rudimentària ha dit...

D'acord amb vostè, realment és inacceptable que no es pugui gaudir de les vacances pagades per l'estat.

Carme Rosanas ha dit...

Jo tampoc en tenia ni idea... n'hi ha tantes de lleis absurdes i fora de lloc!

sargantana ha dit...

sort que tens un enfoque positiu
pero es de riure
coi de gent!!

zel ha dit...

Només puc dir:
"Són bojos, aquests romans"
O l'humor o ens morim de pena!

Joana ha dit...

Em sembla que els que estan a la presó ho tenen millor! I l'atur va pujant ( 40% dels joves fins els 25 anys....preocupant!)

rits ha dit...

No crec que s'estiguin pas mirant massa on estàs, a més ara ja pots renovar la prestació per internet.

Veus amb el que no estic d'acord és amb la gent que deixa una feina, negocia amb l'empresa l'acomiadament per cobrar l'atur i marxa a fer un viatge pel món cobrant l'atur. A mi tb m'agradaria viatjar durant un temps, però no a costa dels altres.

Suposo que perquè molts s'han aprofitat, s'han tingut que posar mesures tan tontes.

En tot cas, el pitjor és el fet d'estar a l'atur.

Joana ha dit...

Has de pensar que sempre evoluciona més ràpid la tecnologia que l'administració!
Ves a saber quan varen fer aquesta llei d'atur, potser quan l'inem servia per alguna cosa més que anar a segellar un trist paper...

Fosqueta ha dit...

Ostres noi! Jo tampoc ho sabia... així que si estás a l'atur és com si estéssis en llibertat condicional... més o menys baja... Tots bojos!!!

llum ha dit...

Que cafres arriben a ser! Com es diu en algun comentari , més que l'atur sembla la llibertat condicional això. En fí, país !

Pilar ha dit...

Subscric totalment el que diu rits. Les normes o lleis, s'estableixen per alguna causa.
No tots actuem de la mateixa maneRA.

Anònim ha dit...

Jajaja nos a jodido, si una persona esta a l'atur no te diners per fer vacanses jajaja, supose que sera per les que s'envan al poble o a la casa de camp pero es el que tu dius, avore si hara tenim que estar sempre clavats a casa deprimintmos. Un bes

... ha dit...

bo, bo!!

quanta raó...

Cris (V/N) ha dit...

Així va el pais, una merda com una muntanya.... jo estic de baixa, i tampoc puc fer res, tot el dia de proves, mutues, més proves, i necessito fugir per trobar-me millor, a veure qui és el guapo que s'atreveix :) Salutacions, bon post!!