diumenge, 29 de març del 2009

Escapada


Per el que tingui ganes de programar unes petites vacances per aquest estiu , mirant molt per on passen els diners , cosa que cal fer aquest any , ús puc ensenyar el que hem fet per anar a passar quatre dies amb tranquil·litat , sense nens . Com cada any mentre es pugui ,fem una sortida amb tots plegats i una escapada sols , coincidint amb la celebració del nostre casament , en ple mes d’agost .
Aquest any anirem a la zona de Alta Normandía , amb unes costes impressionants , tant per el seu aspecte com per la seva historia , (encara que sigui dolenta) i l’opció més barata que hem trobat es anar fins al aeroprt de Beauvois amb Ryanair amb un cost de vuitanta euros , un cop allà per moure’ns per la zona lloguem un cotxe des de la mateixa web de Ryanair per un preu quasi increïble , de vint i sis euros al dia .
En quant a l’allotjament i allunyant-te una mica de primera línea de costa hem trobat aquest petit hotelet amb esmorzar inclòs i amb dret a cuina per si no vols anar de restaurant , per un preu de cinquanta tres euros la nit i la veritat es que si li feu una ullada es veu molt acollidor .
Si fem la suma total del pressupost tenim que vuitanta més cent quatre més cent cinquanta nou , ens dóna un total de tres cents quaranta tres euros , per passar quatre dies amb total comoditat a Normandia , això si , sense luxes . Això si cal fer-ho amb molta antelació .
En un any on tot sembla anar malament , si busques i rebusques es troben coses que valen la pena i preferim passar d’altres coses i gastar-nos els diners en aquestes petites sortides .
Animeu-vos , a veure si més de un blocaire acaba per aquelles contrades .
Perquè els dilluns tambè han de començar amb il.lusió

divendres, 27 de març del 2009

Una hora menys


La nit de dissabte a diumenge , seguint les instruccions marcades per l’administració del país que habitem ,hem de afanyar-nos a fer el que ens hàgim proposat , encara que sigui només dormir , per que ens robaran una hora del nostre estimat son , que després recuperarem amb les moltes satisfaccions que tindrem nosaltres aprofitant la llum del dia fins a les tantes i a sobre diuen que ens estalviarem uns vuit euros de les nostres butxaques cada mes , no sé si planificar un viatge amb els diners sobrants o anar a fer un bon sopar sota les estrelles (michelin) per tal d’aprofitar al màxim el gran estalvi .
Com que no em refio massa dels números que fan els altres , abans de gastar faig quatre números i oh !! sorpresa , a mi no hem surt el mateix .
Repassem-ho : dic jo , que la nevera , la rentadora , el congelador , el rentaplats , la caixa tonta , ordinadors i algun altre estri que segur hem deixo i que realment son els culpables de que la factura de la llum pugi , se’ls in fot que sigui més o menys clar per cruspir-se els kilowats que ens fan xisclar cada cop que ve la factura , que per cert cada cop be més sovint , no ús passa a vosaltres ? .
L’únic estalvi està en les bombetes de la casa que cremaran una hora menys : Com que quasi tothom ja té instal·lades bombetes de baix consum per que ens ho han recalcat sobradament , tenim que una família normal i estalviadora , com hi ha a totes les cases (molt sovint per força) tindran durant una hora menys , cinc bombetes de baix consum de 11 W amb un total de 55 w ( i sense calculadora) que si ho multipliquem per el cost de la corrent , ara actualment a 0,00011 cèntims wat i per trenta dies surt ( agafo la calculadora ) 0,18 cèntims d’euro al més d’estalvi ( sort que Ryanair te bitllets per 0,1 cèntim ).
M’agrada molt el canvi horari i sé que va bé per el planeta i que els ajuntaments i algunes industries si que s’estalvien molts de diners , però que no hem venguin la moto que els usuaris domèstics ens estalviem res , perquè la única cosa que veig es que cada cop consumim menys , segons el rebut , però cada cop paguem més , segons el rebut .
Com a mínim podrien canviar l’hora cap allà a les quatre de la tarda d’un dia laborable , que així passaria la tarda en un plis . Si ja ho sé , al hivern ja va bé que el canvi sigui mentre estem sota els llençols .
Us deixo, vaig a fer la maleta i rebentar-me els 0,18 cèntims d’euro , perquè si faig més números hem quedo sense viatge.

dimecres, 25 de març del 2009

Enmig de la tempesta

Podríem definir a una mare, com una dona que donaria el que fos per la felicitat del seu fill i que potser es la persona que més estima un nadó . El que no puc entendre es que en el cas d’una separació , una senyora ,que es fa dir, bona mare , no deixa que el seu fill que no arriba als dos anys, sigui visitat per el seu pare, tot i tenir una sentencia ferma del jutjat, per una ànsia de diners que la fa una persona sense escrúpols .
Quina culpa té el pobre infant dels problemes dels seus pares , perquè ha de veure com es discuteixen ? , sort n’ha tingut de la sang freda del seu pare en veure que la mare es presentava al col·legi amb una càmera de vídeo per enregistrar com el nen plorava en braços del seu pare , desprès de molt de temps sense veure’l per la lentitud de la justícia del país , per demostrar que el nen no volia anar amb el seu pare i fer-ho servir com a prova en un jutjat , filmant inclús les fixacions de la cadireta del cotxe per si estaven mal ancorades , cridant com una boja davant d’altres mares amb el seu fill en braços . Era d’esperar que el nen plorés , es evident , però també ho va fer el dia que per primer cop es va quedar a la guarderia o el primer dia d’anar al metge . El nen coneix al seu pare , però davant de la pressió de la mare i envoltat de crits , s’aferrarà a la mare sens dubte .
S’ha sortit amb la seva , el pare per no ferir els sentiments del seu fill a callat i ha marxat amb les mans buides , cinc minuts de tenir el seu fill a coll i dues hores a la comissaria a posar una denuncia , buscant una solució sense crits .
Et pots barallar als tribunals tota la teva vida , sense que el teu fill ho hagi de veure , per aconseguir marxar d’un lloc amb les butxaques plenes , tot el contrari de quant vas arribar . Una persona que fa servir el seu propi fill d’escut , no es digne de dir-se mare .
Una tempesta que no m’afecta , que he vist i que no m’agradaria que es repetís , per que un nen no es mereix això mai .
A algunes persones els hi haurien d’explicar que vol dir mare .

dilluns, 23 de març del 2009

Per els més manetes

Donada la baixada de ventes en el sector de l’automoció i per intentar com tothom de sortir una mica de la crisi que pateix tot el consum , la casa comercial Ikea ha decidit posar a la venta a molt bon preu cotxes , amb el que intentaran superar el dèficit de ventes .
Aviso als interessats/ades que serà una mica complexa el montatge ja que el kit es servirà així .


Això si t’ajunten les eines per fer el muntatge sense problemes .


PD : Perquè els dilluns també s’ha de riure .

dimecres, 18 de març del 2009

Abstinencia ?

Hem rebenta que un home de més de vuitanta anys i que teòricament ha tingut que guardar un celibat en tota la seva vida , ens hagi d’explicar com ha de funcionar el sexe en el mon en que vivim .
Que en sap ell de tot això, per dir a una població amb un nivell cultural baixíssim i que la única cosa que tenen per compartir , distreure la gana i la misèria son les relacions sexuals , que l’ús del preservatiu no serveix per combatre la sida i que la solució de tot passa per l’abstinència .
Tota aquesta gent no deixarà pas de tenir relacions per que una persona sense cap experiència en sexualitat els ho digui . El que si deixaran es de fer servir el preservatiu , ja que els hi ha dit que això no atura la malaltia .
Hem rebenta la hipocresia de tot plegat en veure que amb el que val el vehicle blindat del senyor n’hi hauria per enfundar moltes vegades els penis de la població visitada . I que si realment es vol fer alguna cosa al respecte que aporti ajudes econòmiques ja que disposen d’una riquesa incalculable .
Sempre han fet el mateix ells coberts de riquesa i la població morint-se de gana .
Vaig visitar fa un temps La ciutat dels Papes a Avignon i hem va fer posar de molt mal humor quant hem van ensenyar lo que per ells eren les caixes fortes per amagar la seva fortuna , no ús enganyo feien uns trenta metres cúbics , amb l’explicació afegida que ningú sabia on estaven , només el contable i el que governava en aquell moment , el que més hem preocupa es que se’n va fer dels que ho varen construir i omplir , la resposta es evident.
A part d’això hem varen llegir el menú del dia de la coronació i es varen sacrificar més de tres mil animals , des de gallines fins a vedelles , mentre la població a l’altre banda dels murs es morien de gana .
Es per tot això que hem rebenta , després de tants assassinats , crema de bruixes i altres barbaritats , que ens intentin dir que el preservatiu no serveix . Segur que es fàcil desprès de un llarg celibat i amb més de vuitanta anys dir absteniu-vos .
I no vull ferir sensibilitats , però ho havia de dir .

dilluns, 16 de març del 2009

DILLUNS


Un dia tant temut per la majoria de mortals que s’enfronten a la feina , que els hi treu dies de la seva vida i que molts enfronten amb ressaques dels dies festius amb una mandra desmesurada que no ens deixa abandonar el llit, en el que tant gaudim i moltes vegades ens fan gaudir . Un dia en que el fi de setmana es veu més llunyà que mai i sembla que no podran aguantar sense un esforç sobrehumà els cinc dies que resten per tornar a gaudir del nostre preuat temps .
No cal que odieu els dilluns , es un dia per començar a preparar un altre fi de setmana amb els nostres , mentre treballem, la il·lusió del que ens espera per el proper es el que ens pot mantenir al peu del canó . Al mateix temps i durant part de la setmana es un al·licient poder recordar el que hem viscut i ens hem divertit amb el nostre temps durant els escassos dos dies en que hem d’ajuntar totes les nostres aficions i també obligacions ,per tant no es un dia per odiar es un dia per recordar i per fer-nos veure també si realment tenim el que volem o si cal canviar alguna cosa .
El temut dilluns no es altre cosa que el mirall de la nostre felicitat , si el reflexa d’aquest us torna una imatge somrient i amb ganes , la setmana serà ben curta , o així ho semblarà. Si el reflexa es negatiu , cal canviar coses , des de els ànims fins a ........... cadascú sabrà el canvi que necessita , el que si dic es que qui no gaudeix , que ho faci dintre la mesura que pugui doncs la vida passa ................ i rapit.

Reflexes somrients per tothom .

dimecres, 11 de març del 2009

Cal pensar-hi


Sap greu tocar aquest tema ,però es el que hi ha , es el que toca , el nostre país regentat per tota una colla de funcionaris que només esperen sortir bé a la foto i no embrutar-se les mans , fa que no es trobin solucions i si les troben no les vulguin aplicar per tal de no ser criticats . No pot ser que en un moment com el que estem passant tota la població i no per culpa nostre , estem parlant de si un sr té o no té llicencia de caça i amb qui a anat de cacera , esbrinant com un sr ha pagat els seus més de mil trages , escoltant com l’oposició demana dimissions mentre es parteixen el pastís dels Estats del nord , un president que diu que congelarà el sou dels funcionaris perquè es tota una sort guardar la feina amb un temps com aquest i un sr ministre d’economia que fa broma amb la continuïtat del seu càrrec .
Per favor , poseu-vos les piles i que algú faci alguna cosa , que algú s’embruti les mans , encara que no se’n surti , però almenys que ho intenti .Amb tots els
funcionaris que any darrera any van engreixant les llargues files de funcionaris, amb un cost per la població que es impagable ,que el facin fora , que sàpiguen que es de veritat una ERO i fer cua a la porta del Inem . Això o que els posin a treballar que vagin empresa per empresa , per saber quin es el seu problema , aportar solucions i finançament , doncs des de l’administració el cobrament el tindran assegurat , no com tot el capital aportat als bancs que no es recuperarà mai més . Algunes empreses no tindran potser solució, però moltes si , i aquestes no tiraran gent fora , aquesta gent cobrarà i serà la mateixa que comprarà altres productes que al mateix temps donaran feina a altres empreses .No pot ser que empreses que no cobren les seves factures , siguin embargades des del govern per no pagar els impostos , o que empreses hagin de parar la producció al no tenir finançament per comprar els materials ,que ja tenen venuts. Cal urgentment fer rodar la roda del treball i del consum , sinó això anirà a pitjor, entrant en una espiral de parats i manca de primeres necessitats per a molta gent .
Que podem esperar d’una gent que té la seva vida econòmica assegurada i que l’únic que els preocupa es passar dies cobrant sous astronòmics per parlar molt però no dir absolutament res . Per mostra veureu que , haurem passat les vacances d’estiu i estarem parlant del mateix , només afegint-hi la mala llet de les seves fotos en els seus vaixells de luxe , perdó , les seves fotos amb els nostres vaixells . AMEN I que ens guardin de qualsevol mal a la Champions
.

divendres, 6 de març del 2009

Cultura


Diuen les veus sàvies d’aquest país que hem d’inculcar la cultura als nostres fills , per tal de que ens integrem un xic més al nivell de Europa , de la que sembla ser en som els més....... (animal típic català) . Difícil tasca la nostre , de que els nostres visitin, museus , espectacles , cinemes o qualsevol altre espectacle si no aconseguim que algú abarateixi el cost de les entrades .
Posem per el cas que volem anar amb família, a visitar qualsevol dels abans anomenats , ens trobarem que unes entrades , ja quasi per tot valen uns sis euros , que si ho multipliquem per quatre tenim......., si quatre mil de les antigues pessetes . Si no m’equivoco la gent que abans guanyava cent cinquanta mil pessetes i pagava aquestes a cent pessetes, tenim que amb el seu sou podria comprar mil cinc-centes entrades . Ara actualment que els sous congelats de tant de temps, fa que els que son mes rics que els mileuristes, guanyin uns mil cinc-cents euros ,i que si ho dividim per sis euros , tenim que només podrem comprar amb el nostre sou dues-centes cinquanta entrades . Trobo que es un bon motiu per que la gent tingui unes ganes boges d’anar-hi .
El que no pot ser, es que anar a gaudir d’una tarda de cinema amb família, ens costi quasi trenta euros i sense dret a crispetes , que no opinaré sobre el seu preu , perquè senzillament, es inexplicable .
Crec que des de el govern central s’hauria de subvencionar tot aquest tipus d’espectacles perquè no fos tan car als usuaris .
Potser si destinessin una part dels diners injectats a caixes i bancs del nostre atrotinat país , potser ara moltes coses ,asta podrien ser gratuïtes .
Parlem ?

dimarts, 3 de març del 2009

Profesor particular

En aquesta xarxa virtual en la que cada dia més gent hi estem abocats per gust , per feina o per les dues coses , on durant molt de temps el que més hi havia a la xarxa era brossa , tanta que el seu nom més escaient era “Interbrut” ja que de net tenia poca cosa , trobo que amb el temps s’està tornant una mica més seriós , amb xarxes d’amics prou series que no tenen res a veure amb els xats d’abans on la primera pregunta era que portes posat de roba interior .
Una de les eines que últimament faig servir per solucionar dubtes sobre informàtica que tots els usuaris , suposo , patim , apart dels professionals del tema , es el famós You Tube .
Allà es poden trobar molts de recursos per fer servir programes com Fotoshop , Autocad o trucs molt interessants per Blogger .
Últimament que m’estic barallant amb el fotoshop cs4 (va guanyant ell de moment) , els vídeos sobre com fer diverses coses m’han ajudat molt , tot i que també es troben bajanades que no serveixen per res , aviso .
Molts de vosaltres potser ja en sou usuaris però qui no ho sigui , que s’animi a preguntar-li al sr You Tube i veurà que pot tenir un professor al instant per ensenyar-li allò que no sap . Si teniu un veí /na ben eixerit /da , es millor deixar estar el ordinador i que ús ensenyi tot el que ......................ús interessi .
I per mostra: